Werktuig PPO voor creatieve makers

Werktuig PPO: coaching vergoed voor creatieve makers

Ben jij een creatieve maker en heb je nog niet van het programma ‘Werktuig PPO‘ gehoord? Lees snel verder; met dit programma kun je financiële ondersteuning krijgen voor opleidingen, cursuskosten, opleidingsmateriaal en coaching – inclusief Marissa Bonants financiële coachingstraject.

Lees ook: Klantenbinding: 4 effectieve strategieën in 2022

Werktuig PPO voor creatieve makers

Werktuig PPO is een programma van het Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst, ondersteund door het Ministerie van OCW. Het is een financieringsprogramma voor werknemers én ZPP’ers die werkzaam zijn in de creatieve of culturele sector.

Heb je geen idee hoe je geld kunt verdienen met je projecten of creatieve vaardigheden? Of heb je behoefte aan stevig groeitraject? Dan kun je mij bij terecht voor persoonlijke financiële coaching en leer je exact hoe je succesvol kunt ondernemen.

Werktuig PPO vergoedt dan – indien je aanvraag wordt goedgekeurd – een deel van jouw coaching bij mij. Je kunt daar tot eind 2024 gebruik van maken.

Hoeveel financiert werktuig PPO?

Werktuig PPO financiert een derde van de totale kosten met een max van € 2000,-. Dit is inclusief btw. Ze gaan ervan uit dat je zelf ook bijdraagt, en eventueel je cliënten of werkgever (indien je geen ZPP’er bent) ook.

Schrijf je in voor mijn masterclass

In 5 stappen naar meer financieel inzicht in je merk

Doe mee met mijn gratis masterclass en ontdek welke stappen er gegarandeerd voor gaan zorgen dat jij binnen no-time meer financieel inzicht krijgt, een winstgevender merk bouwt en meer financiële rust ervaart.

Op naar meer winst en eindelijk een fijn salaris.

Geld verdienen met creativiteit

Het valt me op dat veel creatieve makers, creatievelingen, of hoe je supercreatieve mensen ook wilt noemen, niet bijzonder goed zijn in marketing, bedrijfsstrategie en financiën.

Ze zijn enorm getalenteerd, maar weten vaak niet hoe ze geld kunnen verdienen met hun creativiteit. Maar goed, daarom ben ik er. Ik help creatievelingen graag om geld te verdienen met hun talenten. Of wat zeg ik, niet ‘geld verdienen’. Nee… ‘veel’ geld verdienen!

Want dat kan. Mijn huidige cliënten zullen dat beamen. Wanneer je leert hoe je met geld om moet gaan en je weet wat je waard bent, dan zal dat je leven drastisch – in goede zin – veranderen.

Ik geef je alvast wat simpele tips mee hoe ook jij geld kunt verdienen met je creativiteit.

1. Weet wat je talenten zijn

Geld verdienen met je creatieve werk is makkelijker dan je denkt. Zeker online. Want als er iets is dat gewaardeerd wordt op het internet, dan is het creatief werk.

Er zijn meer dan een miljard websites, en bijna allemaal doen ze op de een of andere manier een beroep op creatieve professionals. Van de blogs die jij graag leest tot de foto’s van katten die je krijgt doorgestuurd: alle content op het internet is het resultaat van creatieve inspanningen.

Maar om geld te verdienen met je creativiteit, moet je als eerst weten wat voor talent en vaardigheden jij hebt.

Want misschien denk je dat het heel normaal is dat je binnen een dag Symfonie nr. 7 van Mozart (of een deel daarvan) kunt naspelen of een volledige website hebt ontwikkeld.

Voor anderen zijn die skills onbegrijpelijk. Ontdek dus wat je in huis hebt, want de kans is groot dat je niet eens doorhebt wat je allemaal kunt.

2. Til je vaardigheden naar een hoger level

Vervolgens moet je je vaardigheden naar een hoger level tillen door training en oefening. Je kunt opleidingen en cursussen volgen – al zijn veel creatieve makers autodidact.

3. Stel een portfolio samen

Voor een professionele kunstenaar of ontwerper zijn er echt genoeg manieren om online geld te verdienen. Maar voordat je begint, is het handig een portfolio samen te stellen.

Dat doe je bijvoorbeeld op een eigen website, wat een goede manier is om potentiële klanten aan te trekken. En social media zijn tegenwoordig ook onmisbaar.

4. Leer zakelijk inzicht te krijgen

En, nogmaals, je moet leren hoe jouw creativiteit geld kan gaan opleveren. Dit is nog wel het lastigste voor veel creatievelingen. Het is nu eenmaal leuker om creatief bezig te zijn dan je zorgen te maken over geld.

Gelukkig zijn er daarvoor financiële coaches, zoals ik, die het wel leuk vinden om zich met de zakelijke kant bezig te houden. Als je er dus zelf niet uitkomt, bekijk dan even wat ik voor je kan doen.

Lees ook: 5 redenen om vol vertrouwen je prijzen te verhogen

5. Deel met de wereld wat je doet

Tot slot moet je aan de wereld laten zien wat je maakt! Dit begint bij je eigen netwerk. Bepaal wie je doelgroep is en zet op social media voorbeelden van je werk. Zoek een geschikt platform om je creaties op te verkopen.

Platforms waarop je geld kunt verdienen als creatieve maker

Ik zet alvast een aantal bekende platforms voor je op een rij, dan zie je wat er allemaal al is. Het ene platform werkt beter voor de een dan voor de ander. Kijk gewoon wat voor jou werkt en waar je je prettig bij voelt.

  • Etsy: een bekend e-commerce platform dat gespecialiseerd is in handgemaakte producten en artikelen. Als tussenpersoon rekent Etsy een vergoeding voor het plaatsen van je producten. Ook moet je per transactie 5% aan transactiekosten betalen.
  • Soofos: als je je skills wilt overbrengen op anderen, kun je een cursus maken en die verkopen via Soofos. Zo zijn er cursussen van portrettekenen en design tot WordPress en programmeren.
  • Niet zozeer een platform: maar je kunt je creaties ook verkopen op markten en braderieën. Je moet dan wel een kraampje huren, dus kijk goed wat de kosten daarvan zijn en hoeveel producten je moet verkopen om die kosten eruit te halen.
  • Je eigen webshop: dit heeft mijn voorkeur. Je bent volledig zelf in controle over je eigen webshop en website. Het kost tijd om naamsbekendheid op te bouwen, maar als je er een beetje aan trekt, dan levert je dat uiteindelijk meer op dan externe platforms. Uiteraard kun je ook voor een combinatie gaan.

Creatieve makers en financiële coaching = topcombinatie

Ben jij er klaar voor om jezelf nou echt eens verder te ontwikkelen? En ben je serieus over het laten groeien van je creatieve carrière?

Plan dan nu je gratis strategiesessie in met mij, dan bespreken we samen wat de beste optie voor jou en je bedrijf is.

Ontdek wat je moet doen en laten om meer winst over te houden

Download nu tijdelijk gratis de rekentool voor ambitieuze merk eigenaren, creatieve makers en webshopondernemers. Minder geschikt voor voor dienstverleners. Inzicht is namelijk de ultieme basis voor een winstgevender, groeiend en leuker bedrijf. En je hebt geen Excelkennis nodig, dus wat houd je nog tegen?