Financieel coach

Een sparringpartner met verstand van zaken

Heb je veel ideeën om je bedrijf te laten groeien, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ben je druk in je bedrijf aan het werken, waardoor je geen tijd hebt om aan je bedrijf te werken? Of loopt je business financieel niet zoals je het voor ogen had? Om succesvol te ondernemen spelen de financiën een belangrijke rol. Een financieel coach helpt je bij het inzichtelijk maken van je financiële situatie, waardoor je kunt transformeren naar een professionele en winstgevende business.

Hoe maak je de juiste financiële keuzes?

Je slaat je agenda open en ziet met grote koeienletters staan: CIJFERS. Vandaag is de dag dat je de tijd gaat nemen om naar je cijfers te kijken. Je begint eraan en al snel merk je dat je gefrustreerd raakt. Ondertussen blijft de telefoon rinkelen; een knetter-irritant geluid, waardoor je besluit je telefoon uit te zetten. Opnieuw staar je naar je cijfers en de motivatie zakt je in de schoenen. Waar moet je in hemelsnaam beginnen?

Voor veel ondernemers zijn cijfertjes niet het favoriete onderdeel van hun business. Vaak vinden ze financiële zaken te ingewikkeld of vinden ze het spannend om volledig met ‘de billen bloot te gaan’. Maar zonder dit inzicht gaat het nooit lukken om een financieel gezond, professioneel en winstgevend bedrijf te worden. No worries, een financieel coach kan jou hierbij helpen.

Wat doet een financieel coach?

Samen onderzoeken we wat jouw bedrijf écht nodig heeft en ga je aan de slag om jouw doelen te behalen. Als financieel coach geef ik je tools en handvatten om je cijfers inzichtelijk te maken. Eén keer in de zoveel tijd komen we online samen om je inkomsten en uitgaven te analyseren en te evalueren waar je staat. Wat gaat er goed? En waar kan er nog bijgeschaafd worden? Mijn doel is om de juiste richting voor jouw onderneming te bepalen en bij te sturen waar nodig.

Natuurlijk kun je bij mij als financieel coach altijd terecht met al je financiële vraagstukken en/of financiële problemen.

 • Hoeveel marge ontvang ik over mijn verkochte producten?
 • Kloppen mijn prijzen nog wel?
 • Hoeveel moet ik verkopen om dan eindelijk die winst te gaan boeken?
 • Welke investeringen moet, mag en kan ik maken om te groeien?
 • Hoe beheer ik mijn cashflow (oftewel: hoe zorg ik dat er altijd genoeg geld op de bank staat)?

Wat gaat een financieel coach jou brengen?

Geen twijfels meer, maar actie! Ik ga voor verdubbeling van je winst, minimaal. Als financieel coach zet ik de koers om financieel sterk te ondernemen, zodat jij:

 • het geld op je bankrekening ziet binnenstromen;
 • nooit meer die akelige rode cijfers ziet;
 • twee keer zoveel geld verdient in minder tijd;
 • rust in je hoofd krijgt;
 • transformeert naar een professioneel en winstgevend bedrijf;
 • financiën zelfs leuk gaat vinden als je ziet dat het winst oplevert!

Enthousiaste ondernemers over Marissa Bonants

Shenin Lebrun | Financieel succes

Shenin Lebrun

Hustle & Heart Consultancy
Als startende ondernemer was ik opzoek naar een financieel adviseur. Na een post op LinkedIn adviseerde 4 verschillende mensen mij om contact te zoeken met Marissa. Dat heb ik gedaan. En ik ben super blij dat ik dat heb gedaan. Ik heb een 6-maandentraject afgenomen en daar ben ik ontzettend tevreden over. De financiële strategie voor mijn bedrijf, Hustle & Heart Consultancy, staat als een huis. Marissa reageert snel en geeft goed advies op maat. Kortom ik zou Marissa aan iedereen aanraden.
Faryel Bhailal | Financieel succes

Faryel Bhailal

Amsterdam Cupcake Company
Dankzij Marissa's expertise op financieel vlak, haar ervaring met het inzicht geven in de cijfers en haar persoonlijke aanpak, heb ik na een flink aantal jaren ondernemen eindelijk goed inzicht in mijn cijfers. Het is zelfs leuk nu bezig te zijn met doelen stellen, plannen maken om de doelen te behalen en het verwerken van mijn cijfers. Omdat ik nu duidelijke redenen en argumenten heb voor bepaalde doelstellingen en prijsberekeningen. Ben jij op zoek naar iemand om jou te helpen de financiële kant van jouw onderneming te professionaliseren - bel Marissa! Heel erg bedankt voor al je inzet om mijn bedrijf in de basis nog sterker te maken!
Jorn Eiting van Liempt | Financieel succes

Jorn Eiting van Liempt

Seenons
Als startende onderneming zijn wij zeer snel gegroeid. Mooi, maar gezien de complexiteit van ons product en het belang van een goede financiële structuur, hadden wij iemand nodig die zeer hands-on te werk kon gaan. Marissa heeft ons hier zeer succesvol bij geholpen. In eerste instantie door goede pragmatische adviezen, en later ook door actief deel te nemen in de inrichting van onze nieuwe Exact-omgeving. En tot slot was ze een periode in de rol als onze financieel coach. Ik zou daarmee echt iedereen aanraden om een gesprek aan te gaan met Marissa en haar een kijkje te geven in jouw financiële keuken voor een optimalisatieslag.

Hoe ziet een financieel coachingstraject er ongeveer uit?

In mijn financieel coachingstraject, het groeitraject genaamd.  Gaan we samen aan de slag met je financiële vraagstukken om je bedrijf te laten groeien én winstgevend(er) te maken. Het traject duurt zes maanden waarbij je intensieve begeleiding van mij mag verwachten. 

Als start van het traject bepalen we samen de doelen en de focus waar we naartoe werken. Wat voorbeelden zijn:

 • De bruto marge verbeteren met X%
 • Het opschalen van jouw bedrijf door het verdubbelen van jouw omzet met behoud van de winst.
 • Jouw team meer betrekken bij een financiële groeistrategie.

De kosten van een financieel coach en waar je een coach kunt vinden

De kosten voor een financieel coach kunnen sterk verschillen. De meeste coaches rekenen per uur, maar sommigen werken op basis van een vast tarief of projectprijs. Afhankelijk van de mate waarin je hulp nodig hebt en het aantal uren dat de financieel coach met je doorbrengt.

Ben je op zoek naar een financieel coach die je advies geeft en helpt bij al jouw financiële vraagstukken? Vraag onderaan deze pagina een gratis strategiegesprek aan voor mijn Financieel Groeitraject.

Het verschil tussen een budgetcoach en een financieel coach

Wat onderscheidt een financieel coach van een budgetcoach? Beide coaches helpen je met de financiën van je bedrijf. Waar een budgetcoach vaak meer gericht is op het bewaken van je uitgaven en het helpen met het maken van een begroting, is een financieel coach breder in haar aanpak. Een financieel coach kijkt namelijk niet alleen naar je uitgaven, maar ook naar je inkomsten. Hij of zij bekijkt hoe je bedrijf geld verdient en wat er nodig is om dit te verbeteren. Daarnaast kan een financieel coach je helpen met het maken van een businessplan.

Vraag onderaan deze pagina een vrijblijvend strategiegesprek aan om te bespreken wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen.

Enthousiaste ondernemers over Marissa Bonants

Arjen Mekelenkamp

Arjen Mekelenkamp

Bouwexport Duitsland
Dankbaar dat ik Marissa heb ingeschakeld om mij te begeleiden bij de groei van mijn onderneming. Ik heb nog geen vaste CFO, maar had wel iemand nodig naast mijn boekhouder. Een financieel geweten die strategisch meedenkt over de groei. Want er te weinig geld overblijft, dan wil je dan niet pas na een jaar zien. Maandelijks sturen we op cijfers en adviseert Marissa in het stroomlijnen van de werkprocessen. Marissa maakt de financiële gezondheid van mijn bedrijf super helder zodat je er niet omheen kan en blijft bijsturen. Mijn boekhouder vertrouw ik, maar op Marissa kan ik financieel strategisch echt bouwen.
Lukas Grosfeld

Lukas Grosfeld

Wakuli
Wij zijn met Marissa gaan werken toen we ter voorbereiding op onze financieringsronde onze financiële administratie, planning en forecasting op orde moesten gaan krijgen. In proces heeft ze veel eigenaarschap getoond en zeker ook veel flexibiliteit waar nodig (last minute te hulp schieten in DD proces etc.). Terwijl wij als bedrijf verder groeien, groeit Marissa mee. Ook in volgende fases van groei weet ze veel waarde bij te dragen en ook de juiste afweging te maken wanneer wat nodig is. Ik zou Marissa aan elke startup aanraden voor wie het nog te vroeg is om een full-time CFO aan te nemen, maar wie wel de capaciteiten van zo iemand nodig heeft. Je kunt er in mijn optiek niet vroeg genoeg mee beginnen.
Gauge81 logo

Monika Silva

Gauge81
Marissa kwam bij ons binnen om een moment dan onze financiën ons boven het hoofd gegroeid waren. Ze heeft met enorm veel vakkennis, geduld en teamspirit onze hele financiën op orde gekregen. Ze begreep direct de problematiek en had snel een oplossing paraat – ook met onze interne systemen raakte ze zeer snel vertrouwd. Ze is volhoudend, bijt zich vast in de casus en geeft niet op tot er een oplossing is. Met een duidelijke forecasting heeft ze rust geschept in onze bedrijfsvoering. Ik kan Marissa dan ook van harte aanraden.

Een financieel coach nodig?

Ben je op zoek naar een financieel coach die je advies geeft en helpt bij al jouw financiële vraagstukken? Iemand die met een kritische blik naar je business kijkt en een duidelijke koers voor je uitstippelt, zodat je onder aan de streep meer winst overhoudt en kunt groeien met je business?

Wil je weten hoe ik je kan helpen om jouw onderneming te laten groeien naar een next level business? Lees dan meer over mijn groeitraject.