Financieel business coach

Een sparringpartner met verstand van zaken

Heb je veel ideeën om je bedrijf te laten groeien, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Ben je druk in je bedrijf aan het werken, waardoor je geen tijd hebt om aan je bedrijf te werken?

Of loopt je business financieel niet zoals je het voor ogen had?

Om succesvol te ondernemen spelen de financiën een belangrijke rol. Een financieel business coach helpt je bij het inzichtelijk maken van je financiële situatie én het spotten van winstkansen in jouw cijfers waardoor je kunt transformeren naar een professioneel en winstgevende bedrijf.

Hoe maak je
de juiste financiële keuzes?

De meeste ondernemers besturen hun bedrijf niet op basis van cijfers en feiten, terwijl dit dé groeiversnellers zijn. Vaak is een van de onderstaande scenario’s van toepassing.

Je mist inzicht en weet niet waar je moet beginnen

Je beseft dat je ‘iets met je cijfers’ moet doen. Termen als grip op je cijfers, financiële strategie en cijfers evaluatie klinken je vooral onbekend en nog niet echt als iets aantrekkelijks. Maar toch weet je ergens diep van binnen: als ik meer geld wil verdienen met mijn bedrijf dan moet het anders. Misschien wel radicaal anders. Je gaat inzien dat een financiële en strategische focus weleens the big win kan zijn voor voor jouw merk. Maar waar begin je? Wat is de allereerste stap naar financieel inzicht om vanuit door winstgevendere keuzes te maken?

Luister ook podcast #31:

Het weten en het niet doen, is hetzelfde als het niet weten.

Je slaat je agenda open en ziet met grote koeienletters staan: CIJFERS. Vandaag is de dag dat je de tijd gaat nemen om naar je cijfers te kijken. Je begint eraan en al snel merk je dat je gefrustreerd raakt. De motivatie zakt je in de schoenen en je weet eigenlijk niet exact wat je aan het doen bent. Ondertussen blijft de telefoon rinkelen, stromen de mailtjes binnen en lopen alle operationele zaken gewoon door. Opnieuw staar je naar je cijfers en je concludeert: ‘laat ook maar’.

Je ziet cijfers staan, maar wat kun je ermee?

Je boekhouding / administratie is op orde, of in ieder geval, redelijk goed op orde. Maar als je de boekhouding opent dan kijk je wel, maar zie je het niet. Je ziet cijfers staan en je begrijpt heus wel hoe hoog je omzet is en je ziet ook een saldo op je bankrekening staan. Maar wat staat er nou echt? Wat zeggen alle andere cijfers? Maar vooral, welke conclusies kun je trekken uit jouw huidige cijfers? Wat zijn nou voor jouw bedrijf dé ultieme winstkansen voor meer geld en waar zit er nog een geldlek. Hoe maak je nou een maatwerk winststrategie voor jouw bedrijf op basis van je cijfers? Daarvoor moet je én echt je cijfers kunnen lezen om daar de winstkansen uit te halen en vervolgens vooral de kansen omzetten in een ijzersterk plan. Een plan waardoor je eenvoudig van doelen stellen naar doelen behalen gaat.

Luister ook podcast #20:

Wil jij een eerste stap zetten naar slimmere en winstgevendere financiële keuzes?

Zet nu de eerste stap en ontdek de eerste winstkans in jouw bedrijf.

Wat doet een financieel business coach?

Mijn doel voor jou als financieel business coach is simpel. Ik zorg ervoor dat jij van doelen stellen naar doelen behalen gaat. Samen onderzoeken we wat jouw bedrijf écht nodig heeft en ga je aan de slag om jouw (financiële) doelen te behalen. Op basis van de huidige fase van jouw merk is er een passend aanbod in ofwel The Money Making Impact School, Expand, The road to one million of een maatwerk oplossing (voor bedrijven > 1 miljoen omzet per jaar).

Sommige thema’s zijn en blijven in alle ondernemers fases relevant zoals het opzetten van een ijzersterk strategisch plan om jouw doelen te gaan behalen. Sommige vraagstukken verschillen per fase. Als startend merk focus zal je je meer focussen op een winstgevende prijsbepaling en als gevestigd merk zal je je meer focussen op het winstgevend opschalen en groter laten groeien van jouw merk.

Als financieel business coach geef ik je tools en handvatten om je cijfers inzichtelijk te maken. Ik leer je de cijfers lezen en analyseren zodat je altijd exact weet hoe je ervoor staat. Wat gaat er goed? En waar kan er nog bijgeschaafd worden? Financieel inzicht wordt pas van toegevoegde waarde als je het inzet om strategische en winstgevende besluiten te nemen. We bepalen steeds weer de juiste richting voor jouw onderneming en sturen bij waar nodig.

In al mijn trajecten werk ik volgens The Midas Touch ™ methode.

The Midas Touch ™ Methode maakt cijfers en succes belachelijk simpel, juist als je niets met cijfers hebt.

Al 1000+ ondernemers gebruiken deze methode.

Sommigen om hun eerste dikke salaris uit de zaak te halen, anderen zetten koers naar hun tweede miljoen.

De stappen uit The Midas Touch ™ methode zijn toe te passen in elke groeifase.

Hoe sneller je ze onder de knie krijgt, hoe langer je profiteert van het resultaat.

Marissa Bonants & team - Financieel business coach met een scherp oog voor winstkansen
Ik, Marissa Bonants, ben opgeleid tot register accountant en help nu vooral snelgroeiende ondernemers om financieel succes te behalen. Samen met mijn team maken we jouw cijfers overzichtelijk en helder op de meest simpele manier. “De enige accountant die cijfers simpel en leuk kan maken” Na economische studies en post-master accounting maakte ik carrière als registeraccountant op de Zuid-as. Ik irriteerde me vaak mateloos aan de wolligheid, onbegrijpbare termen en onnozele hoeveelheid regeltjes in de financiële sector. Dat snapt toch niemand? Zo gaan cijfers toch nooit vóór je werken als ondernemer?

Dit moest anders. Hoe meer grote corporate bedrijven ik van binnen zag in mijn carrière, hoe meer ik ontdekte dat er verband was tussen ‘grip op je cijfers’ en ‘meer winst en bedrijfsgroei’. Juist door het volledig helder hebben van je cijfers ga je razendsnel winstkansen spotten.

Ik begon voor mezelf en beet mezelf totaal vast in de missie om bedrijven (vooral met een fysiek product) winstgevender te maken door middel van een ijzersterke financiële strategie op basis van cijfers.

Op een dag zei een van mijn klanten:

“Jij hebt de Midas Touch. Het lijkt wel of al jouw ideeën in goud veranderen”.

Ik realiseerde dat ik keer op keer dezelfde stappen doorloop met bedrijven. Tuurlijk, afgestemd op het specifieke bedrijf. Zo onstond mijn Midas Touch ™ methode.

“Ook wel: “The Golden Touch”. De gave om te verdienen aan alles wat men onderneemt. Afgeleid uit de Griekse mythologie waar koning Midas de gave had om alles wat hij aanraakte in goud te veranderen.

Met mijn Midas Touch ™ methode maak je cijfers en succes belachelijk simpel, juist als je niets met cijfers hebt. De stappen uit The Midas Touch ™ methode zijn toe te passen in elke groeifase. Door het leren van deze methode ga je razendsnel winstkansen ontdekken én verzilveren.

Hoe sneller je ze onder de knie krijgt, hoe langer je profiteert van het resultaat.

Al 1000+ ondernemers gebruiken deze methode.

Sommigen om hun eerste dikke salaris uit hun webshop te halen, anderen zetten koers naar hun tweede miljoen. Al 1000+ ondernemers gingen je voor.

Vraagstukken waar een financieel business coach mee helpt

De vraagstukken waar ik je, als financieel business coach, mee kan helpen zijn eindeloos. Vaak ontdekken we vraagstukken waar je nu nog niet eens aan had gedacht. Want immer, hoe kun je weten wat je moet optimaliseren als je het nu nog niet weet? Een paar voorbeelden van vraagstukken waar ondernemers voor bij mij komen en waar ik met ze aan werk.

Bijna alle vraagstukken komen op hetzelfde neer:

hoe kan ik mijn bedrijf winstgevend laten groeien zonder harder te gaan werken?

Met andere woorden: hoe ga ik mijn doelen behalen en ga ik ervoor zorgen dat ik een droombedrijf bouw wat mijn droomleven kan faciliteren?

Financieel inzicht

Winstkansen opsporen door middel van financieel inzicht.

Strategisch actieplan

Winstkansen verzilveren door een strategisch actieplan.

Droombusiness
Droomleven

Elk bedrijf kent ontelbare winstkansen. Jij voelt het, ik zie ze, samen verzilveren we ze. En omdat ik je mijn Midas Touch Methode ™ leer jij om winstkansen te verzilveren voor de rest van je leven. Want er zijn altijd nieuwe kansen. Nieuwe kansen die jouw droomleven werkelijkheid maken.

Financieel inzicht

Winstkansen opsporen door middel van financieel inzicht.

Strategisch actieplan

Winstkansen verzilveren door een strategisch actieplan.

Droombusiness
Droomleven

Elk bedrijf kent ontelbare winstkansen. Jij voelt het, ik zie ze, samen verzilveren we ze. En omdat ik je mijn Midas Touch Methode ™ leer jij om winstkansen te verzilveren voor de rest van je leven. Want er zijn altijd nieuwe kansen. Nieuwe kansen die jouw droomleven werkelijkheid maken.

Ik ben fan van The Money Making Impact School! Marissa geeft heldere uitleg waar ik écht iets aan heb. Ze draait niet om zaken heen, maar is recht doorzee en geeft alle inzichten die me helpen om een succesvol financieel plan te maken. Waar ik eerst zoekende was, voel ik nu dat ik weet waar ik mee bezig ben en heb ik een plan. En dat voelt als een fijne houvast. Als je twijfelt: 100% aanrader, ik zou ervoor gaan!

Marieke Struijk

Marissa is een fantastische coach. Ik was het vertrouwen een beetje kwijt in business coaches, maar Marissa heeft dat dubbel en dwars hersteld. Ze heeft enorm veel ervaring en kennis, en ze heeft echt altijd het beste advies klaar. Zowel creatief als zakelijk. Ik heb dankzij Marissa enorme stappen gezet. Ik heb een traject bij haar gedaan en daarna zonder enige twijfel verlengd, zodat ik haar kan blijven consulteren. Het programma is zo uitgebreid dat ik er niet aan toekwam alles in vijf maanden te integreren. Ik gun iedereen Marissa!

Shinta Lempers
Heal Mary

Na de winstweek te hebben gevolgd, ben ik ingestapt in Marissa’s money impact school traject. Marissa heeft ontzettend geholpen bij het inzichtelijk maken van mijn financiële doelstellingen en een helder business plan. Ze heeft kennis van zaken en denkt mee met de volgende stap. Dankzij haar persoonlijke sessies heb ik grip gekregen op cijfers en voel ik meer zelfvertrouwen in het ondernemen.

Saskia Swint
Mikomodo

Wat gaat een financieel business coach jou brengen?

Geen twijfels meer, maar actie! Ik ga voor verdubbeling van je winst, minimaal. Als financieel business coach zet ik de koers om financieel gezond en winstgevend te ondernemen, zodat jij:

Welke concrete resultaten kun je van een financieel business coach verwachten?

Als financieel business coach snap ik als geen ander dat je graag concrete resultaten wil zien. Wat kun je nou precies verwachten? Bij de start van elke samenwerking brengen we jouw doelen in kaart. Geloof me: ik ben net zo hongerig naar groei als jij. We committeren ons aan jouw doelen en gaan daar stap voor stap naartoe werken. Ik zal je stretchen in jouw doelen en je mogelijkheden laten zien die je nu nog niet eens kan bedenken. De doelen die we stellen zijn nooit zomaar uit de lucht gegrepen. Aan doelen zonder plan hebben we namelijk niets. Ik deel graag wat concrete resultaten van mijn klanten (veelal merken met fysieke producten en webshops):

Deze ondernemers gingen je voor:

Marissa, hierbij wil ik je bedanken voor je input bij KASSL. In een kort tijdsbestek heb ik door jou de slagen kunnen maken die ik nodig had en waarmee ik klaar ben voor vragen/antwoorden van aandeelhouders/stakeholders maar vooral voor mijzelf om duidelijk inzichtelijk te hebben hoe de cashflow er komende periode uit zal gaan zien.Ik zou je aan iedereen aanraden en hoop dat je nauw betrokken blijft bij KASSL!

Charlotte Schreuder
KASSL Editions

Wij zijn met Marissa gaan werken toen we ter voorbereiding op onze financieringsronde onze financiële administratie, planning en forecasting op orde moesten gaan krijgen. In proces heeft ze veel eigenaarschap getoond en zeker ook veel flexibiliteit waar nodig (last minute te hulp schieten in DD proces etc.). Terwijl wij als bedrijf verder groeien, groeit Marissa mee. Ook in volgende fases van groei weet ze veel waarde bij te dragen en ook de juiste afweging te maken wanneer wat nodig is. Ik zou Marissa aan elke startup aanraden voor wie het nog te vroeg is om een full-time CFO aan te nemen, maar wie wel de capaciteiten van zo iemand nodig heeft. Je kunt er in mijn optiek niet vroeg genoeg mee beginnen.

Lukas Grosfeld
Wakuli

Als startende ondernemer was ik opzoek naar een financieel adviseur. Na een post op LinkedIn adviseerde 4 verschillende mensen mij om contact te zoeken met Marissa. Dat heb ik gedaan. En ik ben super blij dat ik dat heb gedaan. Ik heb een 6-maandentraject afgenomen en daar ben ik ontzettend tevreden over. De financiële strategie voor mijn bedrijf, Hustle & Heart Consultancy, staat als een huis. Marissa reageert snel en geeft goed advies op maat. Kortom ik zou Marissa aan iedereen aanraden.

Shenin Lebrun
Hustle & Heart Consultancy

Vanaf hoeveel omzet schakel je een financieel business coach in?

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Tuurlijk, afhankelijk van jouw huidige omzet focussen we ons op andere onderdelen. Als startend merk focussen we ons vooral op een winstgevende prijsbepaling en de acties die zorgen meer meer omzet en winst. Of misschien heb je eerst een financieringsplan nodig om een investering op te halen om te kunnen starten met produceren. Bij grotere groei en bijvoorbeeld het inkopen van steeds grotere hoeveelheden is grip hebben en houden op de cashflow cruciaal.

Maar feit is: cijfers en strategie is cruciaal in elke bedrijfsfase. In al mijn programma’s en trajecten werk ik met mijn Midas Touch ™ methode. Deze methode maakt cijfers en succes belachelijk simpel, juist als je niets met cijfers hebt. Al 1000+ ondernemers gebruiken deze methode. Sommigen om hun eerste dikke salaris uit de zaak te halen, anderen zetten koers naar hun tweede miljoen.

De stappen uit mijn Midas Touch ™ methode zijn toe te passen in elke groeifase. Hoe sneller je ze onder de knie krijgt, hoe langer je profiteert van het resultaat.

En geloof me: jij wil niet een van de ondernemers zijn die na +5 jaar ondernemen zegt: ‘Had ik dit maar eerder geweten’.

Wat is het verschil tussen een budgetcoach en een financieel business coach?

Beide coaches helpen je met de financiën van je bedrijf. Waar een budgetcoach vaak meer gericht is op het bewaken van je uitgaven en het helpen met het maken van een budget, is een financieel coach breder in haar aanpak. Een financieel business coach kijkt namelijk niet alleen naar je uitgaven, maar ook naar je inkomsten. Een financieel business bekijkt hoe jouw bedrijf meer winst kan genereren en wat er nodig is om dit te verbeteren.

Ik vergelijk het ook wel eens met het volgende:

Aan de slag met een financieel business coach?

Ben je op zoek naar een financieel coach die je advies geeft en helpt bij al jouw financiële vraagstukken?

Wil je financieel inzicht en grip op je cijfers vooral inzetten om meer winst (in geld én tijd) over te houden? Vraag dan nu vrijblijvend strategiegesprek aan

Na dit gesprek weet je: