Financieringsplan

Wat is een financieringsplan?

Een financieringsplan is een document dat uw bedrijf voorstelt aan potentiële investeerders, kredietverstrekkers of andere externe partijen. Het plan beschrijft de financiële doelstellingen van uw bedrijf, de manier waarop u van plan bent om die doelstellingen te bereiken en de middelen die u nodig hebt om ze te bereiken.

Een goed financieringsplan maakt een solide business case voor uw bedrijf. Het bevat alle nodige informatie die externe partijen nodig hebben om een beslissing te nemen over of ze in uw bedrijf willen investeren of u een lening willen verstrekken.

Een financieringsplan bevat onder andere:

 • Een uitgebreide beschrijving van uw bedrijf, product of dienst.
 • Een marktanalyse en klantprofiel.
 • Uw doelstellingen voor de korte en lange termijn.
 • Een gedetailleerd plan voor hoe u van plan bent om die doelstellingen te bereiken.
 • Informatie over het managementteam van uw bedrijf.
 • Financiële informatie, zoals historische financieringsgegevens, inkomsten en uitgaven en een balans.
 • Een beschrijving van het bedrag dat u wilt ophalen en hoe u van plan bent om dat bedrag te gebruiken.

Financieringsplan opstellen

Een financieringsplan opstellen is een intensieve taak die veel tijd en inspanning vraagt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u voldoende tijd uittrekt om het plan grondig te onderzoeken, zodat u zeker weet dat u aan alle vereisten voldoet.

Ik, Marissa Bonants, ben een financieel coach die ondernemers helpt financieel succes te behalen. Dit doe ik door ondernemers te ondersteunen met het opstellen van een financieringsplan. In dit plan, kijken we naar hoeveel vreemd vermogen je kunt aantrekken, wat je kunt doen met uw eigen vermogen en het liefste hoe je dit kunt beschermen.

Neem contact op voor meer informatie over hoe je een next level financieringsplan kunt opstellen. Mijn unieke aanpak zal ervoor zorgen dat je voldoet aan alle eisen en dat jouw bedrijf een solide business case vormt voor investeerders. Je kunt ook gebruikmaken van een gratis strategiesessie, zodat je kunt bepalen of dit iets voor je is.

Een financieringsplan voor ondernemers die vooruit willen

Je bent een hardwerkende ondernemer en hebt grote plannen om van jouw business een succes te maken. IJverig begin je je ideeën op papier te zetten en je komt erachter dat je een lening bij de bank of een investeerder nodig hebt om deze plannen te realiseren. Maar hoe ga jij financiers ervan overtuigen om te investeren in jouw business? Daar heb jij helemaal geen tijd voor. En heb je de financiële kennis?
Wil jij een solide financieringsplan waarmee je geldverstrekkers overtuigt om te investeren in jouw onderneming? Je hebt een sterk financieringsplan nodig dat inzicht geeft in je inkomsten en uitgaven, zodat je vol vertrouwen en succesvol extern kapitaal kan ophalen.

Een financieringsplan opstellen voor je next level business

Een bedrijf starten of gezond laten groeien kost nu eenmaal geld. Leuk? Niet altijd. Belangrijk? Dat zeker! Je moet bijvoorbeeld investeren in de ontwikkeling van producten en samples, voorraad of een marketingcampagne voorfinancieren. Je eigen middelen schieten tekort, dus moeten er externe geldverstrekkers ingeschakeld worden. Het ontbreekt je echter aan financiële kennis om een stevig financieringsplan op te stellen. Dus hoe ga je geldverstrekkers ervan overtuigen om geld aan je te lenen? Let me help you!

Waarom is een goed onderbouwd financieringsplan zo belangrijk?

Door middel van een winstgevend financieel plan weet je welke stappen je moet zetten om jouw financiële doelen te behalen of je toekomstdromen uit te laten komen. Investeerders willen aan de hand van dit plan beoordelen of jij voor een financiering in aanmerking komt. Dus, wat heb jij er als ondernemer precies aan om een waterdicht financieringsplan te laten maken?

 • Je weet wat de ontwikkelingen en risico’s zijn vanuit de markt.
 • Je bespaart veel tijd. Tijd die je kunt steken in je eigen business.
 • Je hebt inzichten in je cijfers en kunt investeerders zekerheid bieden dat het geld terugbetaald wordt.
 • Je laat zien dat je met alle scenario’s rekening houdt. Investeerders zijn namelijk grote ‘scenariodenkers’.
 • Je bent goed voorbereid en kunt vol zelfvertrouwen aan investeerders laten zien dat jouw plan staat als een huis.
 • Je slagingskans voor het ophalen van extern kapitaalgoed wordt vergroot. Niets is zo funest als onzekerheid over je eigen cijfers of steeds maar weer een nieuwe versie naar de investeerder sturen.

Ook wanneer je geen financiering van investeerders nodig hebt, is het handig om een financieel plan te maken voor je business. Het geeft je namelijk inzicht in je financiën voor de lange termijn, waardoor je meteen ziet of je genoeg gaat verdienen om je ambitieuze plannen te realiseren. De omvang en diepgang van het plan zijn dan vaak anders.

Voor de oprichting van een specialistische zorginstelling kwam natuurlijk ook het financieringsvraagstuk om de hoek kijken. Voor de financiering van de bank hadden we verschillende begrotingsstukken nodig. Marissa heeft voor ons, op maat gemaakte, templates gemaakt en persoonlijk geholpen met het opstellen ervan. Hierdoor wisten we exact wat erin moest en konden we later, toen we beter inzicht hadden in de werkelijke kosten, het ook weer zelf aanpassen. Hierdoor hadden we EN zelf inzicht en begrip hoe het werkte EN wisten we dat het goed gebeurde door iemand met kennis van zaken EN hebben we aanzienlijk bespaard als dat we het door een groot accountantskantoor zouden laten opstellen. Marissa communiceert super fijn, snel, duidelijk en komt het op locatie uitleggen. Ik zou samenwerken met Marissa aan iedereen aanraden.

Lisanne Vaalburg - Oprichtster Prinses Beatrix Kliniek

Marissa heeft mij, met succes, geholpen met het financiële plan voor de aanvraag van een krediet. De piekmomenten in mijn business liggen en als startende ondernemer had ik nog niet juiste budget om zelf een grote voorraad aan te leggen. Het aanvragen van een financiering was een logische stap. Ik ben geen ster met cijfers, en ik had ook echt geen idee waar ik moest beginnen. Marissa heeft, aan de hand van een uitgebreide intake en vragenlijst, een financieel plan voor mij opgesteld. Wat was dit een opluchting zeg. Het scheelde mij een hele hoop tijd en hoofdpijn, en wat helemaal leuk was dat ik nu eindelijk mijn plannen ook echt op papier zag. Kijk in mijn hoofd zag het er allemaal leuk uit, maar toen ik mijn ideeën ook daadwerkelijk op papier zag werd het ineens “echt”. Het gesprek met de financieringsmaatschappij was daarna een makkie, en dankzij het duidelijke financiële plan heb ik nu een goeie houvast en een duidelijk doel voor de toekomst van mijn bedrijf. Naast het financiële plan kwam Marissa met super leuke ideeën om mijn producten nog beter op de markt te brengen. Ik kan dan ook niets anders dan Marissa aanraden aan iedereen die graag wilt groeien met zijn of haar bedrijf.

Bastian Knoop - Everyday Essentials

Marissa heeft ons vanaf de start van ons bedrijf geholpen met het creëren van financiële plannen. Deze plannen hebben er onder andere toe geleid dat we onze eerste financieringen hebben opgehaald.

Kim van der Zande - CHEFSTBL

Wil jij écht je doelen behalen?

Neem dan contact op en ontdek de kracht van een sterke financiële basis. Samen kijken we wat nodig is om je doelen te behalen of om succesvol en verantwoord groeikapitaal op te halen.

Wil je weten hoe ik je kan helpen om jouw onderneming te laten groeien naar een next level business? Lees dan meer over mijn groeitraject.