Krijg financieel inzicht in jouw bedrijf

De basis voor een succesvolle business

Het verschil tussen de financiële administratie en financieel inzicht. 

De financiële administratie bestaat uit bonnetjes inboeken en het tijdig indienen van jouw btw-aangifte. De financiële administratie is voor veel ondernemers niet het meest favoriete klusje. Misschien doe je de administratie zelf of je hebt het uitbesteed aan een boekhouder. Veel ondernemers kiezen ervoor de financiële administratie op een gegeven moment uit te besteden aan een boekhouder of administratiekantoor.

Geen tijd, geen zin of te complex zijn de meest gehoorde redenen. Ik snap deze overweging volledig. Tijd is al zo schaars en zelf de financiële administratie verwerken is waarschijnlijk niet de meest winstgevende activiteit voor jouw bedrijf. Daarnaast wijst een goede boekhouder / fiscalist jou ook nog eens op het optimaal gebruik maken van de fiscale belastingvoordelen die je hebt als ondernemer.

Maar heb je ook financieel inzicht als jouw boekhouding op orde is?

Het is super als jouw financiële administratie, oftewel jouw boekhouding op orde is. Maar heb je dan ook écht financieel inzicht? Financieel inzicht in bijvoorbeeld:

Wat is exact de winstmarge op jouw producten?
Wat verdien jij per verkoop?
Wat zou jouw marketingbudget moeten opleveren aan omzet?
Hoeveel geld moet je apart zetten voor de belastingdienst?
Wat kun je aan jezelf uitbetalen als salaris?
Hoeveel meer omzet moet je draaien om personeel aan te nemen?
Waar gaan al jouw kosten nou echt naartoe? Vooral handig als je niet snapt waarom je nu geen winst maakt.

Wanneer en hoeveel moet je inkopen om geen ‘nee’ te hoeven verwerken maar ook niet een onnodige voorraad (lees: dood geld) op te bouwen?
Waarom zegt de boekhouder dat je winst maakt, maar staat er geen geld op jouw bankrekening.
Hoeveel ruimte is er om investeringen te doen?

Of denk je nog steeds: ‘Al die cijfers zeggen me vrij weinig en ik twijfel of wel echt een financieel gezond bedrijf heb of vooral: ‘hoe maak ik mijn bedrijf winstgevender’?

Het hebben van financieel inzicht is cruciaal om een volwassen, financieel gezond en om professioneel een bedrijf te runnen.

Je eerste stappen naar financieel inzicht
Wil je in no-time meer financieel inzicht?

In mijn gratis masterclass: ‘In 5 stappen meer financieel inzicht en winst voor jouw merk’ geef ik je praktische tips om grip te krijgen op je cijfers. Deze masterclass is voor ondernemers met een fysiek product en een omzet <20.000 euro per maand die eindelijk eens echt lekker willen gaan verdienen.

Van mijn boekhouder/fiscalist kreeg ik altijd te horen dat het “echt heel goed” gaat met mijn bedrijf. Maar hoe goed gaat het nu eigenlijk echt? Is de prijsstelling van mijn diensten ok? Hoe is de verhouding kosten/baten en wat ik mezelf uitkeer, is dat wel verantwoord?
Marissa heeft inzichtelijk gemaakt wat mijn prognose is, hoe ik mijn kpi’s bepaal en wat mijn maandelijkse targets zijn om mijn doelen te behalen (en nog veel meer…)
Ze heeft aandacht voor haar klanten en echt een maatwerk oplossing. Haar “hands-on” approach kan ik aan iedereen aanraden.

Olaf van Gastel
VGI Websites & Zo

Dankzij Marissa’s expertise of financieel vlak, ervaring met het inzicht geven in de cijfers en haar persoonlijke aanpak heb ik na een flink aantal jaren ondernemen eindelijk goed inzicht in mijn cijfers. Het is zelfs leuk nu bezig te zijn met doelen stellen, plannen maken om de doelen te behalen en het verwerken van mijn cijfers. Omdat ik nu duidelijke redenen en argumenten heb voor bepaalde doelstellingen en prijsberekeningen.
Ben jij op zoek naar iemand om jou te helpen de financiële kant van jouw onderneming te professionaliseren – bel Marissa!
Heel erg bedankt voor al inzet om mijn bedrijf in de basis nog sterker te maken!

Faryel Bhailal
Amsterdam Cupcake Company

Ik ben erg blij dat ik me heb ingeschreven voor de Money Making Impact School. Het heeft me veel inzicht en rust gegeven over mijn cijfers. Wat doe ik wel of niet? Wat kan wel en niet? Voor mij was het een stap richting serieus ondernemen. Niet meer hier en daar een beetje aanmodderen, maar echt weten waar ik naartoe wil en ook het vertrouwen krijgen dat dit mogelijk is. Het meest happy ben ik met alle excels waardoor ik perfect overzicht krijg van waar ik sta. Die had ik nooit zelf kunnen bedenken of maken. Dankjewel Marissa!

Anniek Gelissen
de rustclub

Luister ook mijn podcast #7: Wat is het verschil tussen jou en mijn boekhouder

Waarom is financieel inzicht krijgen nu zo belangrijk?

Eerlijk is eerlijk: aan enkel financieel inzicht heb je vrij weinig.

 Financieel inzicht wordt pas dé sleutel naar winstgevende groei als je het inzet om slimmere en strategische keuzes voor jouw bedrijf te maken. Besluiten waardoor jij sneller en doelgerichter kunt groeien en meer winst overhoudt.

Financieel inzicht is vormt de onmisbare basis om doelen te stellen, toekomstplannen te maken en tijdig te kunnen bijsturen. 

En – misschien nog wel het belangrijkste – door inzicht in je financiën creëer je voor jezelf meer financiële rust en vertrouwen. Hoe fijn is dat?

Deze ondernemers hebben nu financieel inzicht en meer winst

Heel erg blij met de hulp van Marissa. Ik heb veel meer financieel inzicht, grip en helderheid! Ik ben er helemaal klaar voor om mijn bedrijf duurzaam op te gaan schalen! Dank!

Ronja Brall
Riverstones Jewelry

Met dank aan Marissa heb ik nu veel meer inzicht in mijn cijfers. Ik weet welk budget ik uit kan geven aan adverteren, en hoe ik uit moet rekenen of de advertenties ook daadwerkelijk wat opleveren. Daarnaast weet ik nu welke producten de meeste winst opleveren, en welke producten niet.

Wendy Stolp
Kauwsieraden.nl

“Door Marissa heb ik hier veel meer kijk op mijn bedrijf gekregen en gaan mijn nekharen niet meer overeind staan van alle cijfers en evaluaties”

Manon
KRAM KRAM leather design
Je eerste stappen naar financieel inzicht
Wil je in no-time meer financieel inzicht?

In mijn gratis masterclass: ‘In 5 stappen meer financieel inzicht en winst voor jouw merk’ geef ik je praktische tips om grip te krijgen op je cijfers. Deze masterclass is voor ondernemers met een fysiek product en een omzet <20.000 euro per maand die eindelijk eens echt lekker willen gaan verdienen.