Financieel inzicht krijgen in je bedrijf

De basis voor een succesvolle business

I know… de financiële administratie is voor veel ondernemers niet het meest favoriete klusje. Misschien doe je de administratie zelf of je hebt een boekhouder. De bonnen worden ingeboekt en de btw-aangifte wordt op tijd gedaan.

Superfijn natuurlijk, maar heb je nu ook echt financieel inzicht in je inkomsten en uitgaven? Of denk je nog steeds: hmmm, heb ik wel een financieel gezond bedrijf? Of oh help, kan ik die investering op dit moment wel maken?

Het hebben van financieel inzicht is cruciaal voor een gezonde financiële situatie en om professioneel een bedrijf te runnen. Inzicht in je financiën helpt je bij het maken van slimme keuzes en belangrijke beslissingen. Daarnaast zorgt het ervoor dat je financiële risico’s verkleind worden, wat jou meer rust geeft.

Herken jij dit?

  • Je hebt een leuk bedrijf, werkt keihard, maar aan het einde van de maand heb je tóch minder winst dan je eigenlijk had verwacht.
  • Je hebt een trouwe klantenkring en verkoopt veel, maar je houdt aan het einde van de maand niks over.
  • Je maakt hoge kosten, maar je weet niet zo goed waar je geld aan wordt uitgegeven.
  • Je hebt geen grip op je inkomsten en uitgaven, waardoor je niet weet hoeveel groei-investering je kunt doen, nu je inkopen ook steeds groter worden.
  • Wat verdien je nu eigenlijk écht per verkoop?
  • Je durft jezelf soms niet eens salaris uit te betalen omdat je bang bent dat je geld tekort komt voor kosten die je niet inzichtelijk hebt. En eerlijk is eerlijk: hiervoor ben je geen ondernemer geworden.

Kortom, je hebt concrete tips of handvatten nodig om financieel inzicht te krijgen in je financiële situatie, waardoor je grip op je eigen cijfers krijgt.

Waarom is financieel inzicht krijgen nu zo belangrijk?

Je wilt toch weten waar dat geld heengaat waar jij zo hard voor gewerkt hebt? Wanneer je financieel inzicht in je bedrijf hebt, kun je slimme investeringen maken om sneller en doelgerichter te kunnen groeien. Daarnaast kun je op basis van cijfers toekomstplannen maken en weet je tijdig bij te sturen. En – misschien nog wel het belangrijkste – door inzicht in je financiën creëer je voor jezelf meer financiële rust. Hoe fijn is dat?

Marissa, hierbij wil ik je bedanken voor je input bij KASSL. In een kort tijdsbestek heb ik door jou de slagen kunnen maken die ik nodig had en waarmee ik klaar ben voor vragen/antwoorden van aandeelhouders/stakeholders maar vooral voor mijzelf om duidelijk inzichtelijk te hebben hoe de cashflow er komende periode uit zal gaan zien.Ik zou je aan iedereen aanraden en hoop dat je nauw betrokken blijft bij KASSL!

Charlotte Schreuder - KASSL Editions

Tototè.Studio heeft een cursus bij de Money Mate gevolgd, wat heeft geresulteerd in meer en een beter zakelijk financieel inzicht en een duidelijke financiële forecast/doelen om mee aan de slag te gaan. Dank je wel Marissa!

Laurel Bodenhorst Meyer - Tototè.Studio

Ik schakelde de hulp van Marissa in omdat ik onzeker was of mijn marketing wel rendabel was en welk budget ik aan marketing kon uitgeven. Marissa heeft een helder financieel overzicht gemaakt op basis van onze cijfers. Wat moeten we uit een advertentie halen om uit de kosten te geraken? Vanaf wanneer is een advertentie écht succesvol? Welk budget kan er maandelijks best gespendeerd worden aan marketing? Op al mijn vragen kreeg ik een antwoord! Aanrader.

Karlijn Poel - Kadeco

Met dank aan Marissa heb ik nu veel meer inzicht in mijn cijfers. Ik weet welk budget ik uit kan geven aan adverteren, en hoe ik uit moet rekenen of de advertenties ook daadwerkelijk wat opleveren. Daarnaast weet ik nu welke producten de meeste winst opleveren, en welke producten niet. Ik heb nu veel meer grip op mijn financiën en kan een beter plan maken voor de toekomst.

Wendy Stolp - Kauwsieradenwebshop

Dankzij Marissa heb ik een veel beter financieel overzicht en weet ik waar ik naartoe moet om mijn financiële doelen te behalen! Thanks voor de leuke en leerzame samenwerking!

Eline - The Brand Movement

Ik heb de hulp van Marissa ingeschakeld omdat ik inzichtelijk wilde krijgen wat de winstmarges waren op mijn producten. Ik wilde beter inzicht hebben om een onderbouwde, winstgevende, keuze te maken op welke niche van producten ik mij wilde richten. De samenwerking heeft mij nieuw inzichten en handige tools gebracht zodat ik nu ook zelf de winstmarges kan bijhouden en hier constant op kan blijven sturen. Het meest waardevolle aan de sessie vond ik om niet alleen naar de inkoopkosten te kijken maar ook naar de kosten voor de voorraadopslag. Dat je soms beter de verkoopprijs kan laten zakken dan iets te lang op voorraad laten liggen vond ik een eye-opener waar ik zeker in de toekomst op ga sturen. Ander waardevol advies was om mijn inkomsten te verdelen over potjes (belasting, salaris, kosten) om zo meer grip te krijgen. Zowel de communicatie vooraf via de mail als tijdens het Zoom gesprek verliep soepel. Bedankt!

Mark Schapelhouman

Je eerste stappen naar financieel inzicht

Wil je in no-time meer financieel inzicht?

In mijn gratis masterclass geef ik je praktische tips om grip te krijgen op je cijfers. Schrijf je direct in voor de online masterclass.