Bedrijf laten groeien

Financieel groeien met je bedrijf?

Je bent een enthousiaste en creatieve ondernemer met mooie producten of een gaaf concept. Je draait al een fijne omzet en nu is het tijd om echt te gaan groeien met jouw bedrijf. Groei gaat gepaard met uitdagingen. Gelukkig ga jij als ondernemer geen uitdaging uit de weg. Challenge accepted!

Herken je dit?

 • Je wilt je bedrijf laten groeien en wilt weten of je jouw team moet uitbreiden en wat die ‘extra handjes’ je opleveren.
 • Je vraagt je af hoe je ervoor zorgt dat je je aanbod nog strategischer in de markt zet, zodat je daadwerkelijk winstgevend gaat groeien.
 • Je wilt weten hoe je je bedrijf kunt opschalen, zonder dat je inlevert op de kwaliteit van je product of dienst.
 • Je zit in een ‘waah-ik-vind-het-spannend-om-mijn-prijs-te-verhogen’ fase.
 • Je bedrijf groeit harder dan je financiële kennis, waardoor je tegen complexe, financiële vraagstukken aanloopt.
 • Je vraagt je af hoe je ervoor kunt zorgen dat je gezond kunt groeien, zonder al te veel risico’s te nemen.
 • Door de groeiende vraag naar je product slaat de stress bij jou als ondernemer toe. Help, hoe ga je aan al die vraag van je klanten voldoen?

Samen gezond groeien

Wil je groeien of opschalen met je bedrijf? Dan is het belangrijk om te kijken hoe je gezond kunt groeien. Daarom duik ik met een kritische blik in je cijfers om je financiën inzichtelijk te maken. Deze cijfers gebruik ik als basis. Waar liggen die big wins? En waar lekken er onnodig kosten weg? Jouw creatieve concept zetten we samen om in een winstgevend en strategisch model en een concreet plan waarmee jij aan de slag kan om je bedrijf op een gezonde manier te laten groeien.

Wat (gezond) groeien je oplevert

Je bedrijf groeit sneller dan ooit en transformeert naar een professionele business. Dit geeft je meer vertrouwen in je onderneming en financiële rust. Hierdoor kun je:

 • onderbouwde investeringen doen;
 • meer rust en ruimte creëren om te werken aan je bedrijf;
 • je plannen eindelijk eens écht omzetten in resultaten die je omver blazen;
 • het werkgeluk van jouw team vergroten (en dat weegt ook mee in je eigen werkgeluk);
 • een hogere omzet en meer winst genereren.

Marissa kwam bij ons binnen op een moment dat onze financiën ons boven het hoofd gegroeid waren. Ze heeft met enorm veel vakkennis, geduld en teamspirit onze hele financiën op orde gekregen. Ze begreep direct de problematiek en had snel een oplossing paraat – ook met onze interne systemen raakte ze zeer snel vertrouwd. Ze is volhoudend, bijt zich vast in de casus en geeft niet op tot er een oplossing is.
Met een duidelijke forecasting heeft ze rust geschept in onze bedrijfsvoering. Ik kan Marissa dan ook van harte aanraden

Monika Silva - Gauge81

Ik kan Marissa van harte aanbevelen bij elke ondernemer. Marissa heeft ons goed en secuur geholpen, is duidelijk en vlot in de communicatie. Ze denkt graag mee en komt met goede oplossingen. Kortom, een aanrader voor iedereen die meer duidelijkheid wil in zijn of haar financiële processen!

Michiel de Graaf - DIQQ

Marissa is ontzettend gedreven en heeft een pragmatische instelling. De samenwerking met haar is erg prettig, flexibel en meedenkend. Zij duikt goed in de materie om vervolgens de vraagstukken uit te pluizen en op te lossen. Ook heeft zij een kritische blik op processen en is zij niet weerhouden om haar mening te geven over haar visie.
Voor ThePhoneLab heeft het veel meer structuur gebracht in de terugkerende processen en is dit momenteel veel strakker ingericht. Ook heeft het mij als ondernemer veel meer “headroom” gegeven en kan ik de meest belangrijke verantwoordelijk veel meer loslaten. Buiten dat het mij veel heeft opgeleverd wordt het intern voor de overige mensen ook als erg prettig ervaren. Aangezien zij een goede begeleiding en aansturing ontvangen waarin zij zelf de verantwoordelijkheid dragen voor concrete taken en processen die voor hen van toepassing zijn.

Boris Blijham - The Phone Lab

Met Marissa krijgen we precies de support die we als groeiend bedrijf nodig hebben, ze denkt met ons mee over onze gehele strategische business en uitvoering. In de samenwerking is ze professioneel en doelgericht maar ook heel toegankelijk. Kortom, heel fijn om mee samen te werken en een aanwinst voor ons als bedrijf.

Jochum Damstra - MakeSense Health

Wij zijn met Marissa gaan werken toen we ter voorbereiding op onze financieringsronde onze financiële administratie, planning en forecasting op orde moesten gaan krijgen. In proces heeft ze veel eigenaarschap getoond en zeker ook veel flexibiliteit waar nodig (last minute te hulp schieten in DD proces etc.).

Terwijl wij als bedrijf verder groeien, groeit Marissa mee. Ook in volgende fases van groei weet ze veel waarde bij te dragen en ook de juiste afweging te maken wanneer wat nodig is.

Ik zou Marissa aan elke startup aanraden voor wie het nog te vroeg is om een full-time CFO aan te nemen, maar wie wel de capaciteiten van zo iemand nodig heeft. Je kunt er in mijn optiek niet vroeg genoeg mee beginnen.

Lukas Grosfeld - Wakuli

Durf jij te groeien met je bedrijf?

Wil jij gezond groeien of opschalen met je bedrijf? Groeit je business harder dan je financiële kennis, waardoor je tegen complexe, financiële vraagstukken aanloopt? Plan dan een call met me in. Samen kijken we naar de stappen die gezet moeten worden om je bedrijf harder, maar vooral gezonder te laten groeien.

Wil je weten hoe ik je kan helpen om jouw onderneming te laten groeien naar een next level business? Lees dan meer over mijn groeitraject.