Marissa Bonants - financieel strateeg

Alsof het altijd zo is geweest

Als klein meisje kon ik urenlang spelen met mijn Postbank Penniemaat. Hierin hield ik alle verkopen van mijn zelfgemaakte winkeltje bij. Dolenthousiast was ik toen ik ontdekte dat de kwaliteit van mijn foto’s een positief effect hadden op alles wat ik verkocht via Marktplaats. Blijkbaar schuilde er toen al een kleine ondernemer in mij. Een paar jaar later, toen ik met mijn vriendinnen op stap ging, beheerde ik altijd ‘de geldpot’. “Marissa, pas jij weer op ons geld”, zeiden ze dan lachend.

Ja, ik kom uit een ondernemersfamilie, maar ik had nooit de ambitie om écht te gaan ondernemen.

Althans, dat dacht ik. Mijn vader leerde me wel dat cijfers veel zeggen over de gezondheid van een onderneming. Als CEO van een succesvol bedrijf wilde hij dan ook elke maandag weten hoe zijn bedrijf er nu écht voor stond. En dat kunnen alleen cijfers je vertellen. Dat is me dus met de paplepel ingegeven.

Van een een registeraccountant
carrière op de Zuid-as
naar financieel strateeg
voor merken

Van een een registeraccountant carrière op de Zuid-as naar financieel strateeg voor merken

Ik studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg, volgde een half jaar vakken over prijsstrategie aan Telfer school of Business in Ottawa, behaalde een master en post-master in accounting en mag me vanaf 2016 officieel registeraccountant noemen. 

Ik maakte 7 jaar lang carrière op de Zuid-as bij een van de big four kantoren en bediende klanten zoals AFC Ajax, Heineken en G-star. Het was een snelkookpan van nieuwe kennis en ervaringen. 

Ik heb me persoonlijk niet echt gestoord aan de (bizarre) werkuren. Ik irriteerde me wel mateloos aan de wolligheid, onbegrijpbare termen en onnozele hoeveelheid regeltjes in de financiële sector. Dat snapt toch niemand? Zo gaan cijfers toch nooit vóór je werken als ondernemer?

“De enige accountant die cijfers simpel en leuk kan maken”

Hoe meer grote corporate bedrijven ik van binnen zag in mijn carrière, hoe meer ik ontdekte dat er verband was tussen ‘grip op je cijfers’ en ‘meer winst en bedrijfsgroei’.

Ik kwam erachter dat niet iedereen dat verband kon zien en dat frustreerde me. Succesvolle ondernemers met een miljoenenbedrijf zeiden keer op keer: “Had ik maar geweten dat inzicht in je cijfers zó belangrijk was, dat had me een hoop slapeloze nachten gescheeld.”

Combineer mijn krommende tenen over de financiële sector en mijn missie om cijfers simpel te maken zodat je ze kunt inzetten voor winstgevende keuzes en de drijfveer voor mijn eigen bedrijf was geboren.

The Midas Touch ™ methode

In februari 2020 schreef ik me in bij de KvK en midden in de Corona-tijd zegde ik mijn baan op. Mijn omgeving dacht dat ik gek was geworden. Ik had toch een bizar goede baan? Waarom gaf ik mijn zekerheid en zeer riante salaris op? Maar ik wist: dit is wat ik wil en ik ga hier een mega succes van maken.

En dat ging goed. Heel goed.
In mijn derde ondernemers jaar draaide ik een half miljoen omzet en mocht ik concluderen dat ik wist hoe het spel ‘ondernemen’ gespeeld moest worden.

Mijn eigen resultaten zijn leuk, die van mijn klanten veel grootser. Ik kom met een bewezen track record van merken die zijn uitgegroeid tot een miljoenen merk.

Op een dag zei een van mijn klanten: “Jij hebt de Midas Touch. Het lijkt wel of al jouw ideeën – voor anderen en voor jezelf in goud veranderen”.

Voor het ‘financiële gedeelte’ heb ik mijn papieren gehaald, maar het maken van een goede vertaalslag vergt een creativiteit en intuïtie en daar ligt mijn kracht. Want elk bedrijf heeft zijn eigen, ontelbare, winstkansen. We moeten ze alleen opsporen door middel van financieel inzicht en ze verzilveren met een ijzersterke strategie.

Het spotten van winstkansen in elke business en ze vervolgens werkelijkheid maken: daar ligt mijn kracht.
Ik bestudeerde honderden klant casussen en ontwikkelde mijn Midas Touch ™ methode.

The Midas Touch Methode ™
Ook wel: The Golden Touch.

De gave om te verdienen aan alles wat men onderneemt. 

Afgeleid uit de Griekse mythologie waar koning Midas de gave had om alles wat hij aanraakte in goud te veranderen.

Met mijn Midas Touch ™ Methode maak je cijfers en succes belachelijk simpel, juist als je niets met cijfers hebt.

De stappen uit The Midas Touch ™ methode zijn toe te passen in elke groeifase. 

Hoe sneller je ze onder de knie krijgt, hoe langer je profiteert van het resultaat.

Al 1000+ ondernemers gebruiken deze methode. 

Sommigen om hun eerste dikke salaris uit hun webshop te halen, anderen zetten koers naar hun tweede miljoen. Al 1000+ ondernemers gingen je voor. 

Dit klinkt misschien als opschepperij, maar geloof me, de Brabantse nuchterheid is na mijn studententijd in Tilburg blijven plakken. Scherpte, geen onnodige fluff en realisme zijn de echte karaktereigenschappen die mij omschrijven.

Marissa is in alle zachtheid to the point, duidelijk en vooral: constructief

Evelyne van Vlerken
Woostudios

Marissa is een fantastische coach. Zowel creatief als zakelijk. Ik heb dankzij Marissa enorme stappen gezet.

Shinta Lempers
Heal Mary

Het is erg fijn samenwerken met Marissa en ze zegt waar het op staat.

Anne van Heugten
Nox Interiors

Mijn visie: winstgevende genen bestaan niet

Ik hoor je denken namelijk.
Lekker makkelijk praten jij.
Jij bent vast geboren met een winstgevend gen.

En ja, ik kom uit een ondernemersfamilie.
Maar winstgevende genen bestaan niet.

Baby’s hebben donker of blond haar.
Zijn groter of kleiner dan gemiddeld.

Winstgevend of niet-winstgevend is geen gen.
Oud geld daar gelaten. Maar daar hebben we het nu niet over.

Waar je ook vandaan komt.
Iedereen, maar dan ook echt iedereen, kan winstgevende gewoontes creëren.

Klanten met dyscalculie en nare herinneringen aan wiskunde omdat ze altijd onvoldoendes behaalden, werden met mijn trajecten financieel succesvol.
Ze volgden mijn supersimpele Midas Touch ™ methode en namen het besluit om er écht voor te gaan.

Ben jij er klaar voor om de stap te zetten naar financieel succes?
Doe je nog iets anders naast cijfers?

Absoluut. Ik heb een culi clubje met vriendinnen, ik ga graag hardlopen en wielrennen, ik reis graag en ik vind het leuk om nieuwe plaatsen te ontdekken. Maar pannenkoeken eten op zondagochtend en slenteren door mijn levendige woonplaats Amsterdam zijn misschien nog wel mijn favoriete bezigheden.

Genoeg over mij

Wie ben jij?

Ik kan me voorstellen dat niet iedere ondernemer zo dol is op cijfers als ik. Dus heb je hulp nodig bij het verkrijgen van inzichten in jouw cijfers, wil je meer winst overhouden of gezond groeien met je business? Ik ben net zo hongerig naar winstgevende groei als jij. 

Spreek ik je snel over jouw (financiële) doelen?