Over Marissa Bonants

Grip op je cijfers is grip op je droombusiness

Als klein meisje kon ik urenlang spelen met mijn Postbank Penniemaat. Hierin hield ik alle verkopen van mijn zelfgemaakte winkeltje bij. Blijkbaar schuilde er toen al een kleine ondernemer in mij. Een paar jaar later, toen ik met mijn vriendinnen op stap ging, beheerde ik altijd ‘de geldpot’. “Marissa, pas jij weer op ons geld”, zeiden ze dan lachend.

Met de paplepel ingegeven

Ja, ik kom uit een ondernemersfamilie, maar ik had nooit de ambitie om te gaan ondernemen. Althans, dat dacht ik. Mijn vader leerde me dat cijfers veel zeggen over de gezondheid van een onderneming. Als CEO van een succesvol bedrijf wilde hij dan ook elke maandag weten hoe zijn bedrijf er nu écht voor stond. En dat kunnen alleen cijfers je vertellen.

Ik ben Marissa Bonants en ik woon in het altijd levendige Amsterdam. In mijn vrije tijd hou ik ervan om te dineren met vriendinnen, ga ik graag hardlopen en wielrennen, reis ik graag heel de wereld over en vind ik het leuk om nieuwe plaatsen te ontdekken. Daarnaast ben ik gek op de kleur geel (vraag me niet waarom) en op cijfers. Op het eerste gezicht best een ‘normaal’ rijtje. Of nou ja, behalve de cijfers dan misschien. Dit klinkt misschien overdreven, maar het is écht zo.

The Money Making Impact School is alles wat ik er van verwachtte en nog veel meer. Want wow: Ik wist eigenlijk niet eens dat er zoveel bij de financiën van mijn bedrijf kwam kijken.
Ik heb zelf in mijn opleiding tot ondernemer redelijk wat meegekregen over boekhouden en financiële keuzes, maar deze training heeft écht toegevoegde waarde geleverd. Marissa gaat heel duidelijk en uitgebreid in op alles wat met de financiën van jouw bedrijf te maken heeft. Van jouw money mindset en prijsberekening tot aan een winstplan en salarisberekening. Dingen die ik als business coach ook mega interessant vond om vanuit een andere hoek te horen. De modules die ik vooral interessant vond, gingen over de profit first methode en evalueren, reflecteren en bijsturen. Ik weet nu hoe ik mijn geldstromen goed kan beheren en ik heb meer inzicht in mijn financiën. Zeker een aanrader voor iedereen voor wie cijfers en getallen binnen zijn/haar onderneming nog als een blinde vlek voelen. Dit gaat je helpen! Dankjewel Marissa voor je fijne en duidelijke training.

Tessa de Vries - tessadevries.nl

Dit ondernemersjaar was fantastisch, mijn omzet ging door het dak. Met plezier deed ik vele investeringen. Ik had maanden lang niks aan mijn cijfers gedaan. De post en het webinar van Marissa triggerde mij om toch aan de slag te gaan met mijn cijfers. En dat deed pijn. Ik kwam erachter dat mijn kosten bijna gelijk waren aan mijn omzet, zonder dat ik mezelf inkomen had uitgekeerd. Niet per se duurzaam ondernemen. Ik houd van cijfers, ik houd van overzicht, maar toch had ik dit maanden lang ontweken of eigenlijk geen prio gegeven.
Omdat ik graag op lange termijn succes wilde ervaren ben ik in The Money Making Impact School gestapt. Na een maand had ik al zoveel meer grip op mijn cijfers, helderheid in welke investeringen en uitgaven ik beter wel en niet kon doen. En het meeste plezier had ik nog in het uitkeren van mijn eerste paycheck! Zonder daarmee in de problemen te komen met de rest van mijn uitgaven. Ik had niet verwacht dat grip op mijn cijfers, inzicht in de bestemming van geld en korte money meetings mij en mijn business zoveel zou brengen.
Ik kan iedere ondernemer aanraden om zelf te leren een goede CFO te zijn. En dat betekent veel meer dan je cijfertjes in Excel of Moneybird in het goede hokje plaatsen. Wil je slimmer ondernemen, en makkelijker meer geld verdienen? Investeer dan zeker in de Money Making Impact School!

Kirsten Timmermans - kirstentimmermans.nl

Met Marissa krijgen we precies de support die we als groeiend bedrijf nodig hebben, ze denkt met ons mee over onze gehele strategische business en uitvoering. In de samenwerking is ze professioneel en doelgericht maar ook heel toegankelijk. Kortom, heel fijn om mee samen te werken en een aanwinst voor ons als bedrijf.

Jochum Damstra - MakeSense Health

Dankbaar dat ik Marissa heb ingeschakeld om mij te begeleiden bij de groei van mijn onderneming. Ik heb nog geen vaste CFO, maar had wel iemand nodig naast mijn boekhouder. Een financieel geweten die strategisch meedenkt over de groei. Want er te weinig geld overblijft, dan wil je dan niet pas na een jaar zien. Maandelijks sturen we op cijfers en adviseert Marissa in het stroomlijnen van de werkprocessen. Marissa maakt de financiële gezondheid van mijn bedrijf super helder zodat je er niet omheen kan en blijft bijsturen. Mijn boekhouder vertrouw ik, maar op Marissa kan ik financieel strategisch echt bouwen.

Arjen Mekelenkamp - Bouwexport Duitsland

Hoe het begon

Het was dan ook geen verrassing dat ik voor de studie bedrijfseconomie koos. Mijn passie voor cijfers was zó groot, dat ik na mijn studie een masterdiploma behaalde in accounting en een post-master in registeraccountant volbracht. Voor het ‘financiële gedeelte’ heb ik dus mijn papieren gehaald, maar het maken van een goede vertaalslag vergt een stukje creativiteit en intuïtie en daar ligt mijn kracht.

Na mijn studie maakte ik een reis naar Australië en begon vanuit daar mijn eigen business op te bouwen: The Money Mate. Mate betekent buddy in het Australisch, dus dat leek me wel leuk. Nooit gedacht dat ik vanuit Australië de eerste stappen zou zetten naar mijn eigen business. Maar goed, blijkbaar kan dat dus wel. The Money Mate was mijn ‘alter ego’, maar tegenwoordig help ik ondernemers onder mijn eigen naam. What you see is what you get. Gewoon Marissa Bonants dus.

“Had ik dit maar geweten”

Na een aantal jaar als registeraccountant voor een groot accountantsbureau gewerkt te hebben, ontdekte ik dat er een verband was tussen ‘grip op je cijfers’ en ‘meer winst en bedrijfsgroei’. Ik kwam erachter dat niet iedereen dat verband kon zien en dat frustreerde me.

Ik wilde écht impact kunnen maken door ondernemers te helpen bij hun financiële keuzes. Met die drijfveer startte ik destijds mijn eigen bedrijf. Nog steeds hoor ik veel ondernemers zeggen: “Had ik maar geweten dat inzicht in je cijfers zó belangrijk was, dat had me dat een hoop slapeloze nachten gescheeld.”

Genoeg over mij, wie ben jij?

Ik kan me voorstellen dat niet iedere ondernemer zo dol is op cijfers als ik. Dus heb je hulp nodig bij het verkrijgen van inzichten in jouw cijfers, wil je meer winst overhouden of gezond groeien met je business? Ik bijt me helemaal vast in jouw financiële vraagstukken.

Volg mij op Instagram

Voor handige, praktische en concrete financiële business inspiratie en tips

Ik deel posts, IGTV’s en stories over het verkrijgen van meer grip op je cijfers en het bouwen van een winstgevend bedrijf.

Als je op de onderstaande afbeeldingen klikt kom je meteen op de desbetreffende Instagram post terecht :-).