Wat anderen zeggen over Marissa Bonants

Savannah

Savannah in 't Veld

Healthsome.nl
Dit traject met jou levert me vooral veel rust op. Het feit dat er altijd iemand is bij wie ik al mijn vragen kan stellen (waarbij niks te gek is en ik me nooit dom voel), zorgt ervoor dat ik veel meer vertrouwen heb in mijn administratie en mijn eigen handelingen. Daarnaast is het fijn om iemand te hebben die ook lekker out of the box kan meedenken. Die twee samen zorgen er dan ook echt voor dat ik je aanraad aan iedereen die af en toe stoeit met hun boekhouding, die vragen hebben die nergens anders beantwoord lijken te worden (of wat te veel moeite kost, ik bedoel, zo eerlijk ben ik ook…) én voor degenen die het fijn vinden om zo nu en dan even te sparren over je business!
Charlotte Schreuder

Charlotte Schreuder

KASSL Editions
“Marissa, hierbij wil ik je bedanken voor je input bij KASSL. In een kort tijdsbestek heb ik door jou de slagen kunnen maken die ik nodig had en waarmee ik klaar ben voor vragen/antwoorden van aandeelhouders/stakeholders maar vooral voor mijzelf om duidelijk inzichtelijk te hebben hoe de cashflow er komende periode uit zal gaan zien. Ik zou je aan iedereen aanraden en hoop dat je nauw betrokken blijft bij KASSL!”
Sanne de Groot

Sanne de Groot

Sizzl
Wow, wat een fijn programma is the Money Making Impact School! Ik had 0 grip op mijn cijfers en ben vooral van het geld uitgeven onder het mom van: “Jaaa, nog een cursus! Jaaa, nog een fotoshoot!”. Maar nu weet ik veel beter wat ik kan uitgeven en waaraan om mijn business te laten groeien. Vooral de winstberekening opende echt mijn ogen. Hoeveel zet ik opzij voor kosten, belasting en buffer? En hoeveel kaartjes moet ik verkopen om break-even te spelen en hoeveel voor winst? Wat een financiële topper ben jij Maris! Super toegankelijk is alle informatie en ik heb mijn financiën nu staan als een huis om verder op te bouwen!
Anne van Heugten

Anne van Heugten

Nox Studio Interiors
Ik heb bij Marissa het 1-op-1-traject doorlopen en zit momenteel in haar mastermindtraject. Het is erg fijn samenwerken met Marissa en ze zegt waar het op staat. Ook heb ik nu na het 1-op-1-traject veel meer inzicht in mijn cijfers, heeft ze mij een handige tool gegeven waarin ik heel makkelijk kan zien hoe het ervoor staat deze maand en hebben we mijn doelen opgesteld, waardoor ik ook echt weet waar het naartoe moet. Aanrader!
Olaf van Gastel

Olaf van Gastel

VGI Websites & Zo
‘Doe waar je goed in bent, de rest moet je uitbesteden.’ Van mijn boekhouder/fiscalist kreeg ik altijd te horen dat het "echt heel goed" gaat met mijn bedrijf. Mooi, ik zie de cijfers, weet wat hij indient en druk altijd braaf op accorderen bij zijn aangiftes. Maar hoe goed gaat het nu eigenlijk echt? Is de prijsstelling van mijn diensten OK? Hoe is de verhouding kosten/baten? En wat ik mezelf uitkeer, is dat wel verantwoord? Marissa heeft inzichtelijk gemaakt wat mijn prognose is, hoe ik mijn KPI's bepaal en wat mijn maandelijkse targets zijn om mijn doelen te behalen (en nog veel meer...) Ze heeft aandacht voor haar klanten, je merkt duidelijk dat zij zich in heeft gelezen en biedt je een maatwerk oplossing aan. Ik kan Marissa Bonants en haar hands-on approach aan iedereen aanraden. Ook zij die geen starter meer zijn. 
Saskya van der Mark - Piraten en Prinsessen

Saskya van der Mark

Piraten & Prinsessen
Het 1-1 groeitraject van Marissa heb ik als positief ervaren met een volwassener bedrijf als gevolg. Nu ik kan uitrekenen wat wel/niets oplevert kan ik veel makkelijker nee zeggen en oude "verkeerde" gewoontes loslaten zoals deze: inkopen is geen doel op zich. Nu ik een plan heb zie ik veel meer de opties tot uitbesteden en groei. Na de moeizame coronajaren heb ik weer de juiste strategie te pakken en inzicht gekregen. Dit inzicht geeft zekerheid. Zekerheid in "waar zit de winst", of eigenlijk "waar zit meer winst in" en het cashflow "management". Ik neem mee uit het traject dat ik me beter kan richten op een specifieke doelgroep en daar een met zorg afgestemd kwaliteitsassortiment aan mag leveren.
Totote.studio logo

Tototè.Studio heeft een cursus bij de Money Mate gevolgd, wat heeft geresulteerd in meer en een beter zakelijk financieel inzicht en een duidelijke financiële forecast/doelen om mee aan de slag te gaan. Dank je wel Marissa!

Laurel Bodenhorst Meyer

Chefstbl logo

Marissa heeft ons vanaf de start van ons bedrijf geholpen met het creëren van financiële plannen. Deze plannen hebben er onder andere toe geleid dat we onze eerste financieringen hebben opgehaald.

Kim van der Zande

DIQQ logo

Ik kan Marissa van harte aanbevelen bij elke ondernemer. Marissa heeft ons goed en secuur geholpen, is duidelijk en vlot in de communicatie. Ze denkt graag mee en komt met goede oplossingen. Kortom, een aanrader voor iedereen die duidelijkheid wil in zijn of haar financiële processen!

Michiel de Graaf

The Right Chiro logo

Marissa is a fantastic Financial advisor. She has helped me come to a better understanding of how to look at cash flow, monthly budgets and financial projections. She has helped me immensely and I recommend her to anyone who is looking for financial advice!

Justin Wright

Nomly logo

Ontzettend blij met Marissa aan mijn zijde bij het opzetten van mijn start-up. Marissa weet veel, werkt snel en heeft een proactieve houding. Met haar is het niet alleen maar naar saaie Excelsheets staren, maar samen creatief aan de slag om te groeien.
Dus: ben je op zoek naar een financieel strateeg, dan kan ik Marissa van harte aanbevelen.

Sophie van Felius

Lisanne Vaalburg

Lisanne Vaalburg

Prinses Beatrix Kliniek
Voor de oprichting van een specialistische zorginstelling kwam natuurlijk ook het financieringsvraagstuk om de hoek kijken. Voor de financiering van de bank hadden we verschillende begrotingsstukken nodig. Marissa heeft voor ons, op maat gemaakte, templates gemaakt en persoonlijk geholpen met het opstellen ervan. Hierdoor wisten we exact wat erin moest en konden we later, toen we beter inzicht hadden in de werkelijke kosten, het ook weer zelf aanpassen. Hierdoor hadden we EN zelf inzicht en begrip hoe het werkte EN wisten we dat het goed gebeurde door iemand met kennis van zaken EN hebben we aanzienlijk bespaard als dat we het door een groot accountantskantoor zouden laten opstellen. Marissa communiceert super fijn, snel, duidelijk en komt het op locatie uitleggen. Ik zou samenwerken met Marissa aan iedereen aanraden.
Bianca More Than Rubies

Bianca Hendriksen

More than Rubies
Knap hoe jij van allerlei cijfertjes een duidelijk verhaal kunt maken. Iets wat mij saai en weinig aantrekkelijk leek heb jij in 1 sessie inzichtelijk en aantrekkelijk gemaakt. Ook hoe jij met cijfers kan onderbouwen wat de resultaten kunnen worden, dat geeft vertrouwen en motivatie om aan de slag te gaan. En bovenal: het geeft zelfvertrouwen!
Tessa de Vries

Tessa de Vries

TessadeVries.nl
The Money Making Impact School is alles wat ik er van verwachtte en nog veel meer. Want wow: Ik wist eigenlijk niet eens dat er zoveel bij de financiën van mijn bedrijf kwam kijken. Ik heb zelf in mijn opleiding tot ondernemer redelijk wat meegekregen over boekhouden en financiële keuzes, maar deze training heeft écht toegevoegde waarde geleverd. Marissa gaat heel duidelijk en uitgebreid in op alles wat met de financiën van jouw bedrijf te maken heeft. Van jouw money mindset en prijsberekening tot aan een winstplan en salarisberekening. Dingen die ik als business coach ook mega interessant vond om vanuit een andere hoek te horen. De modules die ik vooral interessant vond, gingen over de profit first methode en evalueren, reflecteren en bijsturen. Ik weet nu hoe ik mijn geldstromen goed kan beheren en ik heb meer inzicht in mijn financiën. Zeker een aanrader voor iedereen voor wie cijfers en getallen binnen zijn/haar onderneming nog als een blinde vlek voelen. Dit gaat je helpen! Dankjewel Marissa voor je fijne en duidelijke training.

Dankzij Marissa kreeg ik hele waardevolle inzichten! Niet alleen in mijn financiën in uitgaven, maar vooral hoe ik mijn verdienmodellen en omzetdoelen kan realiseren. Ik merk nu op korte termijn al resultaat en ben het geeft me skillset waar ik mijn hele ondernemers carrière nog profijt van heb!

Cathelijn Paling – Cath&Co.

Ergens wist ik wel dat mijn prijzen veel te laag waren. Ik durfde ze echter niet te verhogen omdat ik bang was dat ik geen klanten kreeg. Jij hebt me laten inzien dat de prijs niet het probleem was, dus een lagere prijs ook niet de oplossing. Met mijn huidige prijzen moest er ik geld op toeleggen. Nu we de prijzen heb berekend voelt het zoveel beter. Ik zou een dief zijn van mijn eigen portemonnee als ik het niet zou doen. Mijn omzet en mijn winst zijn met meer dan 300% gestegen. Halleluja.

Maaike - eigen kledinglijn

Marissa heeft me super goed geholpen met de financiële en fiscale vragen die ik had. Ze nam de tijd en legde de antwoorden goed uit. Fijn om met haar te kunnen sparren! Ze overtrof mijn verwachtingen. Naast mijn vragen beantwoorden, gaf ze me ook nog wat extra tips waar ik zelf nog niet aan had gedacht. Ik raad haar zeker aan, ze weet veel.

Myrthe Polman - Create & Elevate

Dankbaar dat ik Marissa heb ingeschakeld om mij te begeleiden bij de groei van mijn onderneming. Ik heb nog geen vaste CFO, maar had wel iemand nodig naast mijn boekhouder. Een financieel geweten die strategisch meedenkt over de groei. Want er te weinig geld overblijft, dan wil je dan niet pas na een jaar zien. Maandelijks sturen we op cijfers en adviseert Marissa in het stroomlijnen van de werkprocessen. Marissa maakt de financiële gezondheid van mijn bedrijf super helder zodat je er niet omheen kan en blijft bijsturen. Mijn boekhouder vertrouw ik, maar op Marissa kan ik financieel strategisch echt bouwen.

Arjen Mekelenkamp - Bouwexport Duitsland

Dankzij Marissa heb ik een veel beter financieel overzicht en weet ik waar ik naartoe moet om mijn financiële doelen te behalen! Thanks voor de leuke en leerzame samenwerking.

Eline van Gurp - The Brand Movement

Carlijn

Carlijn Timmermans

Studio Carlijn
Door het volgen van The Money Making Impact School heb ik de stap naar het volledig ondernemerschap durven zetten! Het bevat echt waardevolle en inzichtelijke Excelbestanden waardoor je exact weet wat je moet doen om naar je doelen toe te werken. Je krijgt ook een jaar-Excel waardoor je precies weet hoeveel btw etc. je moet afdragen. Aanrader!
Ilse Hermans

Ilse Hermans

Studio Tosti
Marissa, ik zou echt gehele goudblokken willen betalen voor die cursus van je, nu ik de inhoud ken. Ik ben er zooooo lekker mee aan de slag, letterlijk elke module is volledig nieuw voor mij. Ik deed nog niets van dat alles en had van de meeste dingen nog nooit gehoord. Geen seconde spijt van de aankoop.
Claar Grooten

Claar Grooten

Claar Grooten
Marissa heeft mij geholpen zakelijker te denken en handelen met The Money Making Impact School. Ik heb geleerd mijn administratie op orde te houden en financieel slimme beslissingen te nemen. Haar maandelijkse calls houden je scherp en met haar concrete advies haal je nog meer uit je marketing, bedrijf en jezelf. Dankjewel Marissa!
Granola Naturally logo

Ik zou het echt aan iedereen aanraden! Ik vind je filmpjes vooral HEEL duidelijk, en ook super chill dat je ook een filmpje hebt om de Exceldocumenten enzo toe te lichten. Wat voor mij ook super fijn is, is dat jij het heel vaak hebt over producten. Dat is meestal niet zo, heeeeel veel van dit soort trajecten gaat het voornamelijk om service. De maandelijkse meetings helpen me echt om er mee door te gaan en houden me accountable.

Tiara Nataf

Gauge81 logo

Marissa kwam bij ons binnen om een moment dan onze financiën ons boven het hoofd gegroeid waren. Ze heeft met enorm veel vakkennis, geduld en teamspirit onze hele financiën op orde gekregen. Ze begreep direct de problematiek en had snel een oplossing paraat – ook met onze interne systemen raakte ze zeer snel vertrouwd. Ze is volhoudend, bijt zich vast in de casus en geeft niet op tot er een oplossing is.
Met een duidelijke forecasting heeft ze rust geschept in onze bedrijfsvoering. Ik kan Marissa dan ook van harte aanraden

Monika Silva

Kadeco Logo

Ik schakelde de hulp van Marissa in omdat ik onzeker was of mijn marketing wel rendabel was en welk budget ik aan marketing kon uitgeven. Marissa heeft een helder financieel overzicht gemaakt op basis van onze cijfers. Wat moeten we uit een advertentie halen om uit de kosten te geraken? Vanaf wanneer is een advertentie écht succesvol? Welk budget kan er maandelijks best gespendeerd worden aan marketing? Op al mijn vragen kreeg ik een antwoord! Aanrader.

Karlijn Poel

Kirsten Timmermans

Kirsten Timmermans

KirstenTimmermans.nl
Dit ondernemersjaar was fantastisch, mijn omzet ging door het dak. Met plezier deed ik vele investeringen. Ik had maanden lang niks aan mijn cijfers gedaan. De post en het webinar van Marissa triggerde mij om toch aan de slag te gaan met mijn cijfers. En dat deed pijn. Ik kwam erachter dat mijn kosten bijna gelijk waren aan mijn omzet, zonder dat ik mezelf inkomen had uitgekeerd. Niet per se duurzaam ondernemen. Ik houd van cijfers, ik houd van overzicht, maar toch had ik dit maanden lang ontweken of eigenlijk geen prio gegeven. Omdat ik graag op lange termijn succes wilde ervaren ben ik in The Money Making Impact School gestapt. Na een maand had ik al zoveel meer grip op mijn cijfers, helderheid in welke investeringen en uitgaven ik beter wel en niet kon doen. En het meeste plezier had ik nog in het uitkeren van mijn eerste paycheck! Zonder daarmee in de problemen te komen met de rest van mijn uitgaven. Ik had niet verwacht dat grip op mijn cijfers, inzicht in de bestemming van geld en korte money meetings mij en mijn business zoveel zou brengen. Ik kan iedere ondernemer aanraden om zelf te leren een goede CFO te zijn. En dat betekent veel meer dan je cijfertjes in Excel of Moneybird in het goede hokje plaatsen. Wil je slimmer ondernemen, en makkelijker meer geld verdienen? Investeer dan zeker in de Money Making Impact School!
Mark Schapelhouman

Mark Schapelhouman

E-commerce | short stay
Ik heb de hulp van Marissa ingeschakeld omdat ik inzichtelijk wilde krijgen wat de winstmarges waren op mijn producten. Ik wilde beter inzicht hebben om een onderbouwde, winstgevende, keuze te maken op welke niche van producten ik mij wilde richten. De samenwerking heeft mij nieuw inzichten en handige tools gebracht zodat ik nu ook zelf de winstmarges kan bijhouden en hier constant op kan blijven sturen. Het meest waardevolle aan de sessie vond ik om niet alleen naar de inkoopkosten te kijken maar ook naar de kosten voor de voorraadopslag. Dat je soms beter de verkoopprijs kan laten zakken dan iets te lang op voorraad laten liggen vond ik een eye-opener waar ik zeker in de toekomst op ga sturen. Ander waardevol advies was om mijn inkomsten te verdelen over potjes (belasting, salaris, kosten) om zo meer grip te krijgen. Zowel de communicatie vooraf via de mail als tijdens het Zoom gesprek verliep soepel. Bedankt!
The Phone Lab logo

Marissa is ontzettend gedreven en heeft een pragmatische instelling. De samenwerking met haar is erg prettig, flexibel en meedenkend. Zij duikt goed in de materie om vervolgens de vraagstukken uit te pluizen en op te lossen. Ook heeft zij een kritische blik op processen en is zij niet weerhouden om haar mening te geven over haar visie. Voor The Phone Lab heeft het veel meer structuur gebracht in de terugkerende processen en is dit momenteel veel strakker ingericht. Ook heeft het mij als ondernemer veel meer 'headroom' gegeven en kan ik de meest belangrijke verantwoordelijk veel meer loslaten. Buiten dat het mij veel heeft opgeleverd wordt het intern voor de overige mensen ook als erg prettig ervaren. Aangezien zij een goede begeleiding en aansturing ontvangen waarin zij zelf de verantwoordelijkheid dragen voor concrete taken en processen die voor hen van toepassing zijn.

Boris Blijham

Everyday Essentials logo

Marissa heeft mij, met succes, geholpen met het financiële plan voor de aanvraag van een krediet. De piekmomenten in mijn business liggen en als startende ondernemer had ik nog niet juiste budget om zelf een grote voorraad aan te leggen. Het aanvragen van een financiering was een logische stap. Ik ben geen ster met cijfers, en ik had ook echt geen idee waar ik moest beginnen. Marissa heeft, aan de hand van een uitgebreide intake en vragenlijst, een financieel plan voor mij opgesteld. Wat was dit een opluchting zeg. Het scheelde mij een hele hoop tijd en hoofdpijn, en wat helemaal leuk was dat ik nu eindelijk mijn plannen ook echt op papier zag. Kijk in mijn hoofd zag het er allemaal leuk uit, maar toen ik mijn ideeën ook daadwerkelijk op papier zag werd het ineens “echt”. Het gesprek met de financieringsmaatschappij was daarna een makkie, en dankzij het duidelijke financiële plan heb ik nu een goeie houvast en een duidelijk doel voor de toekomst van mijn bedrijf. Naast het financiële plan kwam Marissa met super leuke ideeën om mijn producten nog beter op de markt te brengen. Ik kan dan ook niets anders dan Marissa aanraden aan iedereen die graag wilt groeien met zijn of haar bedrijf.

Bastian Knoop

Louter arbeidsrecht logo

De training van Marissa is kwalitatief erg goed en direct praktisch toepasbaar. Omdat de modules verdeeld zijn over de weken, kun je per week een bepaald onderwerp toepassen in je bedrijf en groei je zo vanzelf in het concept van het winstmodel. Met behulp van duidelijke uitleg, tools en dashboards maak je je eigen maatwerk winstplan. Heel inzichtelijk en motiverend. Door het winstplan toe te passen en door de evaluatiemomenten te implementeren, zorg ik ervoor dat mijn omzet en winstgevendheid sterk toegenomen zijn. Bovendien geeft het mij veel inzicht en overzicht, zodat ik in controle ben. Het is dus een training die heel erg waardevol is, maar je moet wel bereid zijn om de tijd en energie erin te steken om alles toe te passen in je bedrijf. Alleen de filmpjes kijken is echt niet genoeg. Een cursus voor doeners dus.

Leonore in 't Hout

Wakuli logo

Wij zijn met Marissa gaan werken toen we ter voorbereiding op onze financieringsronde onze financiële administratie, planning en forecasting op orde moesten gaan krijgen. In proces heeft ze veel eigenaarschap getoond en zeker ook veel flexibiliteit waar nodig (last minute te hulp schieten in DD proces etc.). Terwijl wij als bedrijf verder groeien, groeit Marissa mee. Ook in volgende fases van groei weet ze veel waarde bij te dragen en ook de juiste afweging te maken wanneer wat nodig is. Ik zou Marissa aan elke startup aanraden voor wie het nog te vroeg is om een full-time CFO aan te nemen, maar wie wel de capaciteiten van zo iemand nodig heeft. Je kunt er in mijn optiek niet vroeg genoeg mee beginnen.

Lukas Grosfeld

Shenin Lebrun | Financieel succes

Shenin Lebrun

Hustle & Heart Consultancy
Als startende ondernemer was ik opzoek naar een financieel adviseur. Na een post op LinkedIn adviseerde 4 verschillende mensen mij om contact te zoeken met Marissa. Dat heb ik gedaan. En ik ben super blij dat ik dat heb gedaan. Ik heb een 6-maandentraject afgenomen en daar ben ik ontzettend tevreden over. De financiële strategie voor mijn bedrijf, Hustle & Heart Consultancy, staat als een huis. Marissa reageert snel en geeft goed advies op maat. Kortom ik zou Marissa aan iedereen aanraden.
Faryel Bhailal | Financieel succes

Faryel Bhailal

Amsterdam Cupcake Company
Dankzij Marissa's expertise op financieel vlak, haar ervaring met het inzicht geven in de cijfers en haar persoonlijke aanpak, heb ik na een flink aantal jaren ondernemen eindelijk goed inzicht in mijn cijfers. Het is zelfs leuk nu bezig te zijn met doelen stellen, plannen maken om de doelen te behalen en het verwerken van mijn cijfers. Omdat ik nu duidelijke redenen en argumenten heb voor bepaalde doelstellingen en prijsberekeningen. Ben jij op zoek naar iemand om jou te helpen de financiële kant van jouw onderneming te professionaliseren - bel Marissa! Heel erg bedankt voor al je inzet om mijn bedrijf in de basis nog sterker te maken!
Jorn Eiting van Liempt | Financieel succes

Jorn Eiting van Liempt

Seenons
Als startende onderneming zijn wij zeer snel gegroeid. Mooi, maar gezien de complexiteit van ons product en het belang van een goede financiële structuur, hadden wij iemand nodig die zeer hands-on te werk kon gaan. Marissa heeft ons hier zeer succesvol bij geholpen. In eerste instantie door goede pragmatische adviezen, en later ook door actief deel te nemen in de inrichting van onze nieuwe Exact-omgeving. En tot slot was ze een periode in de rol als onze financieel coach. Ik zou daarmee echt iedereen aanraden om een gesprek aan te gaan met Marissa en haar een kijkje te geven in jouw financiële keuken voor een optimalisatieslag.

Financieel sterk ondernemen start hier

Plan je strategiegesprek

Maak een afspraak en ontdek hoe ik je kan helpen om jouw bedrijf financieel sterker te maken door beter financieel inzicht, grip op je cijfers, een ijzersterke strategie en focus. Want zonder grip op je cijfers, geen grip op je droombusiness!