Maak kans op een gratis strategiesessie

Afgelopen week startten twee nieuwe bedrijven met mijn intensieve 1-1 groeitraject. Dit is een intensief 6 maanden traject waarin we van voor naar achteren en en van links naar rechts de totale financiële huishouding van een bedrijf transformeren. Aan de hand van een maatwerk dashboard, een ijzersterk plan, en doelen. Daarnaast hebben we elke maand een incheck moment en communiceren we tussendoor veelvuldig via mail of Trello, zodat we niet het momentum verliezen. Zo behalen we gegarandeerd meer winst en bouwen we aan een financieel gezonder bedrijf.

Dit is een exclusief programma en de ondernemers in dit programma zijn ‘done with playing small’, vaak al een tijdje aan het ondernemen en klaar om de wereld te veroveren. Meestal hebben ze al wat mensen in dienst, bouwen ze verder aan hun team en denken ze aan verkopen buiten de landsgrenzen of aan bijvoorbeeld een hele nieuwe productlijn.

Iets voor jou? Plan dan een gratis strategiegesprek in. Ik doe altijd intakegesprekken voordat je kunt deelnemen aan dit traject.

Op de eerste maandag van de maand coach ik altijd de deelnemers van The Money Making Impact School. Dit is een traject voor de ondernemers die zich financieel verder willen ontwikkelen en een ijzersterk financieel fundament willen bouwen. Een financieel fundament wat zorgt voor inzicht, grip op je geld en meer winst.

Het ‘grappige’ is dat 70% van de financiële vraagstukken hetzelfde zijn in beide programma’s. Het grote verschil is dat bij een groter bedrijf de implementatie wat complexer is. Dat je meer cijfers hebt om te analyseren en om de winstkansen in te ontdekken. Dat je werkt met grotere bedragen en er meer ‘one-off’ gekkigheden zijn waarover je strategisch advies wil.

Voor beide ‘groepen’ liggen de wins onder andere in het volgende:

  • Het hebben van een duidelijk doel op basis van een kwartaalthema. Of sales, of marketing, of een nieuw product lanceren òf een nieuwe markt, en niet en-en-en tegelijkertijd.
  • Iedereen is reuzedruk, maar niet met ‘inkomen producerende activiteiten’ of activiteiten die passen bij het doel.
  • Investeren is nodig voor groei, maar we geven geld uit zonder doel. De succeskoker van middelen, mensen, investeringen en kernactiviteiten om dit doel te behalen is niet helder.
  • Weten wat de kostprijs is. Weten hoeveel marge je per product verdient en hoeveel producten je dus moet verkopen om je vaste kosten (en wat salaris en winst ;-)) te dekken.
  • Soms denken we een glazen bol te hebben of dat het ondernemerschap een voorgeschreven weg is. Niet consequent genoeg wordt er financieel geëvalueerd en conclusies getrokken over wat wel werkt uit de succeskoker en wat niet (en dus weg mag ;-)).
  • Besluiten worden niet serieus genomen. Als dan wordt geconcludeerd wat de ‘sweet spot’ is naar meer winst, wordt er geen of te traag afscheid genomen van energie en geldslurpende activiteiten. En die prijzen worden maar niet veranderd.

Misschien denk je nu… hmm warempel ik kan ook wel wat van deze wins gebruiken maar HOE dan? Tijdens een gratis strategiesessie help ik jou persoonlijk op weg naar wat voor jou de stappen zijn om meer grip te krijgen op je cijfers. Ik vertel je ook hoe jij slimmer en sneller financieel succesvol wordt.

Als jij daarna concreet aan de slag gaat met de stappen uit de gratis strategiesessie kan ik je drie dingen beloven die gaan gebeuren:

  1. Je gaat je huidige doelen behalen
  2. Nieuwe doelen zullen exponentieel groter worden
  3. Je ontwikkelt de vaardigheden om voortaan zelf grip te krijgen op je cijfers en duurzaam je doelen te behalen.

Het enige wat jij moet doen is het besluit dat je meer grip wil op je cijfers wél serieus nemen. En de eerste stap zetten, hieronder een afspraak inplannen;)

Ontdek wat je moet doen en laten om meer winst over te houden

Download nu tijdelijk gratis de rekentool voor ambitieuze merk eigenaren, creatieve makers en webshopondernemers. Minder geschikt voor voor dienstverleners. Inzicht is namelijk de ultieme basis voor een winstgevender, groeiend en leuker bedrijf. En je hebt geen Excelkennis nodig, dus wat houd je nog tegen?