6 inzichten van de eerste live dag van The Money Making Impact School

Afgelopen mei organiseerde ik de eerste live dag van The Money Making Impact School. Dit is een extra’tje wat ik heb toegevoegd aan het programma, om de deelnemers te helpen verbinden, live kennis te kunnen delen en dieper in te zoomen op casussen. Maar ook om écht tot de kern van het probleem van de deelnemers te komen, zonder dat ze weg kunnen duiken achter het Zoom-scherm.

In deze blog lees je meer over deze live dag. Daarnaast deel ik 6 waardevolle inzichten die de deelnemers aan het einde van de dag mee naar huis hebben genomen.

Op het programma

In alle eerlijkheid, de week van tevoren voelde ik de spanning in mijn lijf. Immers was het voor mij de eerste keer dat ik zo’n dag ging organiseren. Dit was spanning die op het moment van starten compleet was verdwenen. Het deed me eigenlijk denken aan sportwedstrijden van vroeger en was best een fijn gevoel. 

Ik wilde de dag vooral ‘laten gebeuren’ en niet teveel plannen en voorbereiden. Dit is wellicht iets wat je niet verwacht van mij. 

Het behalen van de échte winst in een bedrijf is altijd anders en het is soms lastig exact te bepalen wat er nodig is. Ik maakte daarom geen slides, maar één afbeelding als leidraad voor de live dag van The Money Making Impact School:

 

Op deze afbeelding zie je hoe de eerste dag van The Money Making Impact School verliep.

 

De gedachte erachter? Business bouwen is zoveel meer dan enkel zakelijke doelen, plannen maken en strategie. Zakelijke doelen hebben geen nut zonder het voelen van ‘waar doe ik het eigenlijk voor?’. 

Je kunt een giga-goed strategisch plan hebben liggen, maar als jij geen besluiten en leiderschap durft te nemen, komen ze nooit tot uitvoering. 

Tijdens de live dag van The Money Making Impact School hebben we elk onderdeel behandeld en zijn de deelnemers met mooie inzichten naar huis gegaan. Laten we een aantal van de inzichten onder de loep nemen.

Schrijf je in voor mijn masterclass

In 5 stappen naar meer financieel inzicht in je merk

Doe mee met mijn gratis masterclass en ontdek welke stappen er gegarandeerd voor gaan zorgen dat jij binnen no-time meer financieel inzicht krijgt, een winstgevender merk bouwt en meer financiële rust ervaart.

Op naar meer winst en eindelijk een fijn salaris.

1. “Mijn bedrijf is een middel en geen doel”

Sommige ondernemers beseften tijdens de eerste live dag van The Money Making Impact School dat hun bedrijf niet het uiteindelijke doel is wat ze voor ogen hebben. Ze gebruiken het bedrijf als een middel om het doel te bereiken.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ondernemer die twee bedrijven heeft; een bedrijf waarvoor hij of zij ondernemer is geworden en een bedrijf om de rekeningen van te betalen. In dit geval is het laatstgenoemde een middel, maar niet het doel.

Herkenbaar? Probeer dan te kijken wat je kan doen om je eerste bedrijf meer winstgevend te maken, zodat je het bedrijf wat slechts een middel is los kan laten. Of kijk hoe je het bedrijf dat een middel is zodoende kan inrichten en automatiseren, dat je meer tijd vrijmaakt om aan je andere onderneming te kunnen werken.

Het ondernemerschap is meer dan alleen maar geld verdienen. Je moet ook gelukkig worden van wat je doet.

2. “Ik moet stoppen met stoppen”

Een ander inzicht dat één van de deelnemers van de live dag met mij deelde, was dat ze moest ‘stoppen met stoppen‘. Telkens begon ze enthousiast aan business ideeën, werkte ze uit en lanceerde ze, maar als het niet de resultaten opleverde waar zij op had gehoopt, stopte ze ermee. Op naar het volgende project!

Dit kan jou als ondernemer enorm tegenhouden in de groei van je bedrijf. Als je talloze projecten hebt lopen en ze allemaal eigenlijk net niet hetgeen opleveren waar je op had gehoopt, is het tijd om te inventariseren waar jij je op dit moment mee bezig houdt. Vervolgens is het ook belangrijk om keuzes te maken; welke projecten laat je doorlopen? Met welke projecten ga je stoppen?

In The Money Making Impact School help ik je, om deze keuzes te maken. We kijken o.a. naar je cijfers en brengen helder in beeld welke activiteiten binnen je bedrijf het meest winstgevend zijn en welke minder. Dit helpt je om keuzes te maken en te weten wanneer je wél en wanneer je niet moet stoppen met een project.

3. “Motivatie vinden om nieuwe stappen te zetten”

Soms kom je als ondernemer in een bepaalde structuur terecht en zien je werkdagen er steeds weer hetzelfde uit. Je verliest jezelf in de dagelijkse activiteiten om je business draaiende te houden en vindt amper nog tijd om aan je bedrijf te werken.

Een struggle die vele ondernemers herkennen. En dat terwijl een van de leukste onderdelen van het ondernemerschap is om nieuwe, spannende plannen voor de toekomst te smeden!

Als je te lang in je bedrijf werkt, kan het lastig zijn om nog motivatie te vinden om aan je bedrijf te werken. Immers heb je naast je werk wellicht ook nog een gezin, vrienden, een huishouden en sociale activiteiten waar je je tijd aan wil besteden.

Merk je dat je op dit moment weinig motivatie hebt om nieuwe stappen te zetten? Dan kan het wijs zijn om een keer een leuke masterclass van een toffe business coach of een ondernemer die je inspireert te volgen. Dit helpt je om het vuur in jou en je bedrijf weer aan te wakkeren.

Geen idee welke masterclass je moet volgen? Waarom niet beginnen met mijn gratis masterclass ‘In 5 stappen naar meer financieel inzicht in je merk’?

4. “Er is zoveel meer mogelijk dan ik altijd dacht”

Een heel mooi inzicht dat een van de deelnemers van The Money Making Impact School live dag met mij deelde, was dat ze erachter kwam dat er zoveel meer mogelijk is dan ze dacht.

Tijdens de live dag ontdekte ze dat er voor haar bedrijf nog talloze groeikansen zijn. Als webshopeigenaar zijn er zoveel toffe business modellen en schaalmodellen om toe te passen voor meer winst.

Zó kan je bijvoorbeeld upselling en/of cross selling toepassen om nog meer geld te verdienen met je webshop. Tijdens The Money Making Impact School leer je alles over de groeikansen die er voor je bedrijf liggen.

5. “Magisch dat je cijfers gaat snappen zonder met cijfers bezig te zijn”

Er zijn veel ondernemers die ondernemer zijn geworden uit passie voor een bepaald product. Ze houden zich liever niet bezig met cijfers, maar het is toch fijn om te weten hoeveel je aan het einde van de maand naar je privé-rekening kan boeken.

Tijdens de live dag kwamen The Money Making Impact School-deelnemers erachter dat inzicht in je cijfers niet moeilijk hoeft te zijn. Met de juiste formules en technieken maak je financieel wijze keuzes voor je bedrijf, zonder dat het je extra stress oplevert. In mijn programma leg ik je uit hoe je dit voor elkaar krijgt, zodat ook jij zonder al teveel gedoe je cijfers effectief kan inzetten voor meer groei.

6. “Durven doen”

Het laatste inzicht dat uit de live dag voortkwam, was dat het ook belangrijk is om te durven doen. Wanneer je klaar bent met het bedenken van strategie en de belangrijke doelen in beeld zijn gebracht, is het tijd om in actiemodus te komen.

Vele ondernemers lopen op dit onderdeel vast. Hun money mindset is nog niet daar waar het voor groei hoort te zijn en zodoende saboteren ze zichzelf. Het resultaat? Plannen blijven plannen en doelen blijven doelen in plaats van behaalde mijlpalen.

Herkenbaar? Probeer om aan de slag te gaan met je money mindset. Een van de boeken die je hierbij kan helpen is het boek ‘Think and grow rich‘ van Napoleon Hill. Een echte mustread voor ondernemers.

 

Wil je bij de volgende live dag van The Money Making Impact School erbij zijn?

Wil jij nou bij de volgende live dag aanwezig zijn? Dat kan! Wat moet je doen? Instappen in The Money Making Impact School. 

Dan krijg je overigens niet alleen een live dag, maar vooral alles wat je nodig hebt voor meer financieel inzicht, grip op je geld, overzicht en meer winst. Net als de live dag is het een combinatie van én een winststrategie op basis van cijfers én welke besluiten mag jij nemen om dat bedrijf te bouwen. 

Wil je ervaren wat dit voor je kan betekenen? Boek dan een intake-call in met mij of iemand uit mijn team.

Ontdek wat je moet doen en laten om meer winst over te houden

Download nu tijdelijk gratis de rekentool voor ambitieuze merk eigenaren, creatieve makers en webshopondernemers. Minder geschikt voor voor dienstverleners. Inzicht is namelijk de ultieme basis voor een winstgevender, groeiend en leuker bedrijf. En je hebt geen Excelkennis nodig, dus wat houd je nog tegen?