Hoe zet je een succesvolle online business op?

Droom jij stiekem ook van het opzetten van een succesvolle online business? Laat je inspireren door het succesverhaal van Dionne. In deze gastblog vertelt Dionne haar ondernemersverhaal over hoe ze een online business met meerdere inkomstenbronnen heeft opgezet.

Even voorstellen

Voor ik vertel hoe ik mijn online business heb opgezet, zal ik eerst kort vertellen wie ik ben. Mijn naam is Dionne Knooren (28), werkzaam als freelance online marketeer en daarnaast eigenaresse van de blog Ondernemen als een baas waar je allerlei tips & tricks vindt om van jouw (online) bedrijf een succes te maken en hoe je online geld kunt verdienen via o.a. affiliate marketing.

Hoe mijn online business begon

Tijdens mijn studie acht jaar geleden, kreeg ik de opdracht om een weblog op te zetten. Vol enthousiasme begon ik met de opdracht totdat ik merkte dat bloggen eigenlijk best wel leuk vond. Het duurde vervolgens wel nog even voordat ik de stap durfde te zetten om een eigen blog te starten. Uiteindelijk zag Diolifestyle.nl het licht.

Iets wat begon als de mode- en lifestyle blog is uiteindelijk uitgerold tot een blog over reizen, ondernemen en social media. Nadat ik een jaar bezig was met bloggen kreeg ik steeds vaker mails van bedrijven die mij spullen wilde opsturen of zelfs wilde betalen voor een link in een artikel. Ik was flabbergasted. Het was vooral een persoonlijk dagboek met wat outfit foto’s. 😉

Inschrijven bij de KVK

Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en kreeg ik steeds meer verzoeken. Ik ben mijn blog door de jaren heen steeds meer gaan professionaliseren waardoor mijn online omzet ook steeg (ruim €12.000 euro in 2019). Daarom sta ik sinds oktober 2014 ook ingeschreven bij de KVK. Ik kreeg ook vaker de vraag of ik blogs wilde schrijven voor andere bedrijven. Zo heb ik ruim drie jaar lang elke maand blogs geschreven een grote online datingwebsite.

Mijn eerste fulltime baan

In juli 2015 ben ik begonnen met mijn eerste fulltime baan bij een PR bureau en later bij een online marketingbureau. Zo kon ik ondertussen alle kennis opdoen uit het bedrijfsleven en het werkveld en in de avond en het weekend bouwen aan mijn online imperium. En daarnaast heb ik altijd het geld dat ik omgezet heb met mijn blog telkens op een speciale spaarrekening gezet, zodat ik een hoge buffer had voor als ik ging starten met ondernemen.

Sprong in het diepe

Eind 2018 maakte ik een sprong in het diepe door te starten als freelance online marketeer. Doordat ik een grote buffer had opgebouwd de afgelopen jaren, had ik ook genoeg geld om te investeren in mijn eigen projecten en in kennis.

Zo heb ik in 2019 veel projecten gelanceerd waar ik nu op een passieve manier geld mee verdien. In 2019 heb ik mijn eerste e-book gelanceerd, begon ik met de blog Ondernemen als een baas en heb ik meerdere eenmalige informatieve websites gebouwd die ik vervolgens vol gezet heb met advertenties.

Door alle kennis die ik de afgelopen jaren opgedaan heb, heb ik alle learnings van mijn blog Diolifestyle.nl meegenomen tijdens de lancering van Ondernemen als een baas. Hierdoor is Ondernemen als een baas nu al bijna succesvoller!

Online succes met meerdere inkomstenbronnen

Het allerbelangrijkste bij het opbouwen van mijn online business was dat ik op diverse manieren geld kon verdienen via verschillende inkomstenbronnen, zodat ik locatie onafhankelijk kan werken. Vorig jaar heb ik 3,5 maand in Barcelona gewoond terwijl mijn online business doorliep. Dat is pas écht vrijheid.

Voor als je nieuwgierig bent hoe mijn inkomstenbronnen eruit zien:

  • Advertentie inkomsten via Google AdSense
  • Affiliate marketing
  • Advertenties via blog Diolifestyle.nl
  • Advertenties via blog Ondernemen als een baas
  • E-book
  • Freelance online marketeer
  • Interim opdracht
  • Freelance copywriter
  • Dividend
  • Rente op deposito’s

Blijf hongerig naar innovatie

Het allerbelangrijkste als je een eigen online business wilt opbouwen is dat je bereid bent om er keihard voor te werken, maar ook dat je continu jezelf blijft ontwikkelen. We leven in een snelle markt. Om te zorgen dat je niet achter het net vist, is het belangrijk dat dat je steeds nieuwe projecten opzet. Zie het als een trial en error. Start met liever met drie projecten die vervolgens allemaal niets opleveren, dan dat je een jaar geen nieuw project start. Je leert er onwijs veel van en wie weet is het vijfde project wél een killer succes!

Zelf ben ik ondertussen alweer bezig met een nieuw project waarvan de website bijna klaar, zodat ik weer een nieuw en totaal ander verdienmodel kan toevoegen aan mijn lijst.

Nieuwsgierig geworden? Volg Ondernemen als een baas op Instagram.

Ontdek wat je moet doen en laten om meer winst over te houden

Download nu tijdelijk gratis de rekentool voor ambitieuze merk eigenaren, creatieve makers en webshopondernemers. Minder geschikt voor voor dienstverleners. Inzicht is namelijk de ultieme basis voor een winstgevender, groeiend en leuker bedrijf. En je hebt geen Excelkennis nodig, dus wat houd je nog tegen?