Online verdienmodellen: 6 x geld verdienen vanuit huis.

Wil jij geld verdienen met online verdienen omdat werken op kantoor niets voor jou is? Wil je liever zelf jouw dag in kunnen delen en in jouw eigen ritme kunnen werken? Dan zou je deze 6 online verdienmodellen moeten overwegen. Werken vanuit huis is nog nooit zo makkelijk geweest!

En als je een financieel gezond bedrijf wilt opbouwen, bekijk dan mijn gratis rekentool. Hiermee ontdek je in een handomdraai wat je moet doen en laten om meer winst over te houden.

Dit ga je ontdekken:

Wat zijn online verdienmodellen?

Een verdienmodel is de manier, waarop een bedrijf omzet genereert. Het begon ooit met het meest simpele verdienmodel; een fysieke winkel, waar producten worden verkocht. Een transactie tussen winkelier en klant vindt plaats en de klant verlaat de winkel. Zo zijn er in de loop der jaren echter talloze verschillende verdienmodellen ontstaan. Een online verdienmodel is een manier om online omzet te genereren.

Welke online verdienmodellen zijn er?

In de laatste 30 jaar is er enorm veel veranderd op technologisch vlak. Online ondernemingen hebben de traditionele manier van ondernemen uitgedaagd en volledig veranderd. Daarnaast maakt online ondernemen het mogelijk dat je tegenwoordig niet meer jouw huis uit hoeft, bij wijze van spreken. Alles valt online te regelen! Ideaal voor de mensen, die een rustig leven willen leiden en niet van de ‘9 tot 5’-mentaliteit houden. Hieronder vind je 6 online verdienmodellen, die je vanuit huis kunt toepassen.

1: AdSense

Een van de meest simpele online verdienmodellen, die je op dit moment kunt toepassen, is Adsense. AdSense is een advertentiedienst van Google. Hoe werkt het? Eerst maak je een website met specifieke content aan. Dit kan over van alles gaan, maar ik adviseer je om een bepaalde doelgroep en onderwerp te kiezen. Vervolgens stuur je verkeer naar jouw website. Dit kan bijvoorbeeld met organisch zoekverkeer vanuit Google of Pinterest. Zodra iemand op jouw website een ad vanuit AdSense ziet of erop klikt, verdien je geld. Per impressie en klik zijn dit maar kleine bedragen, maar als je veel verkeer naar jouw website trekt, kan dit stiekem toch veel geld opleveren.

2: Affiliate marketing

Als je op zoek bent naar online verdienmodellen, die beter uitbetalen, kun je ook voor affiliate marketing kiezen. Ook hier creëer je een site voor een specifieke doelgroep en vervolgens schrijf je over producten, die deze doelgroep interessant zou kunnen vinden. In deze artikelen plaats je affiliate links naar de producten, waar je over schrijft. Wanneer mensen op de link klikken en het product kopen, ontvang je geld vanuit jouw affiliate programma. Er zijn talloze affiliate programma’s, waar jij je bij aan kunt sluiten. Bol.com heeft bijvoorbeeld een mooi affiliate programma voor de Nederlandse markt. Als je voor de internationale markt gaat, is het Amazon affiliate programma een aanrader. Daarnaast is Linkpizza een geweldig platform, omdat deze tool affiliate marketing veel makkelijker maakt. Bij de Internetsuccesgids ontdek je hoe je een passief inkomen kan opbouwen dankzij affiliate marketing. 

3: Informatie-Producten

Waarschijnlijk heb je het al meegekregen, maar in de laatste jaren verdienen steeds meer mensen geld met het verkopen van online informatie-producten. Dit is een van de meest populaire online verdienmodellen van de afgelopen jaren, omdat het zo laagdrempelig is en je er veel geld mee kunt verdienen. Wat houdt dit in? Je deelt jouw kennis met anderen online. Er zijn talloze manieren, waarop je dit kunt doen:

  • E-books
  • Online cursussen
  • Online trajecten
  • Online advies
  • Cheat sheets
  • Planners

Het voordeel van deze methode is, dat je dit product maar een keer hoeft te ontwikkelen en vervolgens zo vaak kunt verkopen als je wilt, zonder veel extra kosten. Ideaal!

Een foto van een ondernemer die online geld wil verdienen met online verdienmodellen.

4: Apps

Als je een geweldig idee hebt en eventueel ook de technische vaardigheden om dit te bouwen, zou je het ontwikkelen van een app kunnen overwegen. Met de opkomst van de smartphone is dit in de afgelopen jaren een van de meest populaire online verdienmodellen geworden. De kunst van een goede app is, om hem zo verslavend en nuttig mogelijk te maken. Je wilt tenslotte niet dat de gebruiker hem na een keer gebruiken weer verwijdert! Met dit verdienmodel is het belangrijk dat je een uniek idee hebt en de middelen, om dit te kunnen realiseren. Omdat het bouwen van een app zeer ingewikkeld is, kiezen de meeste starters niet voor dit online verdienmodel. Vaak realiseren ze dit pas op een later stadium in hun ondernemersreis.

5: Webshop

Op zoek naar online verdienmodellen, waar je ook fysiek bezig kunt zijn vanuit huis? Wil je niet alleen maar achter de computer zitten, maar soms ook met jouw handen bezig zijn? Dan zou je het opstarten van een webshop kunnen overwegen. In plaats van een fysieke winkel, verkoop jij je producten in een online webshop. Groot voordeel is dat de hoge kosten van een fysieke winkel zoals huur en gas, water en licht wegvallen. Heb je een geweldig product en wil je dit graag onder de aandacht brengen bij jouw klanten? Dan is het opstarten van een online webshop zeker de moeite waard.

6: Membership site

Heb jij het vermogen, om mensen met dezelfde interesses bij elkaar te brengen? Bied jij veel waarde aan deze mensen en wil je dit op een gesloten platform kunnen doen? Een membership site is een geschikt online businessmodel, om dit voor elkaar te krijgen. Op een membership site krijgen leden voor een bepaald bedrag toegang tot jouw gesloten platform. Op dit platform kun je maandelijks veel waarde bieden in de vorm van bijvoorbeeld video’s, opdrachten, podcasts, live Q&A’s en veel meer. Uiteindelijk moet je zoveel waarde bieden, dat mensen bereid zijn, om ervoor te betalen. Membership sites zijn populaire online verdienmodellen, omdat je exclusiviteit kunt bieden en een echte connectie met jouw doelgroep kunt creëren.

Pyjama aan en gaan!

Het mooie aan al deze online verdienmodellen is dat je ze vanuit huis kunt realiseren. Perfect voor de mensen onder ons, die het liefst heel de dag in hun pyjama en sloffen rond willen lopen!

Wil je ontdekken wat je moet doen en laten om meer winst over te houden met je bedrijf? Vergeet dan niet mijn gratis rekentool voor ondernemers met een fysiek product te downloaden!

Ontdek wat je moet doen en laten om meer winst over te houden

Download nu tijdelijk gratis de rekentool voor ambitieuze merk eigenaren, creatieve makers en webshopondernemers. Minder geschikt voor voor dienstverleners. Inzicht is namelijk de ultieme basis voor een winstgevender, groeiend en leuker bedrijf. En je hebt geen Excelkennis nodig, dus wat houd je nog tegen?