Meer klanten aantrekken naar je salon: marketingstrategieën

Wil je graag meer klanten aantrekken naar je salon? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze vijfde blog uit de blog serie ‘Een winstgevende salon’ deel ik verschillende marketingstrategieën waarmee je jouw klantenkring kunt vergroten.

Of je nu kapper, schoonheidsspecialist of nagelstylist bent, met een doordachte aanpak en de juiste marketingtechnieken kun je ervoor zorgen dat jouw salon de aandacht krijgt die het verdient. Lees snel verder en ontdek hoe je meer klanten naar je salon kunt trekken!

En als je gelijk wil ontdekken of je salon financieel gezond is en waar het winstgevende kan, download dan mijn gratis rekentool voor salon eigenaren!

Dit ga je ontdekken:

Voordat je aan de slag gaat met je marketing

Voordat je je energie investeert in het aantrekken van nieuwe klanten voor je salon, moet je iets overwegen. Het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je prijsstelling winstgevend is. Dit verwijst naar het essentiële inzicht dat we in onze eerdere blog over prijsstrategie hebben besproken.

Want hoewel het aantrekken van klanten en het genereren van omzet belangrijk is, is het nog crucialer om daadwerkelijk winst te maken.

Zonder een winstgevende prijsstelling loop je het risico van ‘schijnomzet’, waarbij de inkomsten binnenstromen, maar er uiteindelijk niets overblijft nadat alle kosten zijn afgetrokken. Dit is niet alleen zonde, maar kan op de lange termijn ook een negatieve invloed hebben op de gezondheid van je salon.

Daarom is het stellen van de juiste prijs een strategische zet die je zekerheid biedt bij het verwelkomen van nieuwe klanten en het laten groeien van je omzet op een duurzame en rendabele manier.

Schrijf je in voor mijn masterclass

IN 5 STAPPEN NAAR MEER FINANCIEEL INZICHT & WINST VOOR JOUW SALON

Doe mee met mijn gratis masterclass en ontdek welke stappen er gegarandeerd voor gaan zorgen dat jij binnen no-time meer financieel inzicht krijgt, meer financiële rust ervaart en meer gaat verdienen met jouw salon.

Op naar meer winst en meer salaris.

Meer klanten aantrekken voor je salon? 3 krachtige marketingstrategieën!

Ben je klaar om meer klanten naar je salon te trekken? Ontdek hieronder drie krachtige marketingstrategieën die je kunt gebruiken om je klantenkring te vergroten. Deze strategieën zijn bewezen effectief. Ze kunnen je helpen om meer mensen naar je salon te trekken en je omzet te laten groeien. Lees verder en ontdek hoe je jouw salon kunt laten opvallen en nieuwe klanten kunt aantrekken!

#1 Online marketing voor salons

Online marketing is een essentieel onderdeel geworden van het aantrekken van nieuwe klanten voor je salon. Het internet biedt talloze mogelijkheden om jezelf te promoten en je bereik te vergroten. Met online marketing kun je jouw salon op een effectieve manier onder de aandacht brengen bij jouw doelgroep. Hierbij kun je denken aan het optimaliseren van je website en het plaatsen van advertenties op social media. Ook het gebruiken van influencers om je salon te promoten zijn effectieve strategieën. Met de juiste online marketingstrategie kun je jouw salon laten opvallen en nieuwe klanten aantrekken.

Het belang van een goed werkende website

Een goed werkende website is essentieel voor het aantrekken van nieuwe klanten naar je salon. Het is vaak het eerste contactmoment dat potentiële klanten met je bedrijf hebben, dus het is belangrijk om een goede indruk te maken. Zorg ervoor dat je website professioneel en aantrekkelijk is, met duidelijke informatie over de diensten die je aanbiedt en de prijzen. Daarnaast is het handig om een afsprakenformulier op je website te hebben. Op die manier kunnen klanten gemakkelijk een afspraak met je maken, wat de drempel om langs te komen verlaagt. Een goed werkende website is een krachtig marketinginstrument dat je helpt om je salon te laten groeien en nieuwe klanten aan te trekken.

Sociale media gebruiken voor je salon

Sociale media platforms zoals Instagram, Pinterest en TikTok kunnen enorm waardevol zijn bij het aantrekken van nieuwe klanten voor je salon. Deze platforms zijn populair bij een breed publiek en bieden een geweldige kans om je salon te promoten en je bereik te vergroten.

 • Bijvoorbeeld kan je Instagram gebruiken om foto’s te delen van je werk, inspirerende make-up looks of nieuwe kapsels. Maak gebruik van hashtags en geotags om je zichtbaarheid te vergroten.
 • Pinterest is een perfect platform om inspiratie te delen, denk aan haarstijlen, nagelontwerpen en make-up tutorials.
 • Door actief te zijn op TikTok kun je viral gaan en een grote groep mensen bereiken die mogelijk nog niet bekend zijn met je salon.

Probeer creatieve en boeiende content te maken die past bij je doelgroep en gebruik trending geluiden en hashtags om je bereik te vergroten. Door consistent aanwezig te zijn op sociale media platforms en waardevolle content te delen, kun je nieuwe klanten aantrekken en je salon laten groeien.

Optimaliseren van je online aanwezigheid met behulp van Google Analytics

Een effectieve manier om je online marketingstrategie te verbeteren en nieuwe klanten aan te trekken voor je salon, is door gebruik te maken van Google Analytics. Met deze tool kun je inzicht krijgen in het gedrag van je websitebezoekers en de effectiviteit van je marketinginspanningen. Google Analytics biedt waardevolle informatie zoals het aantal bezoekers, de bron van het verkeer, de gemiddelde tijd op de site en het bouncepercentage.

Een bouncepercentage is het percentage van bezoekers dat je website verlaat zonder enige interactie te hebben gehad.

Door deze gegevens te analyseren, kun je zien welke marketingkanalen het meest effectief zijn in het aantrekken van nieuwe klanten.

Als bijvoorbeeld blijkt dat de meeste bezoekers via Instagram op je website terechtkomen, kun je je marketinginspanningen op dit platform vergroten.  Je kunt meer tijd besteden aan het maken van aantrekkelijke posts en het gebruik van relevante hashtags om je bereik te vergroten.

Daarnaast kan Google Analytics je helpen om inzicht te krijgen in het gedrag van je websitebezoekers. Je kunt zien welke pagina’s het meest worden bezocht en hoe lang mensen gemiddeld op je site blijven. Als je bijvoorbeeld merkt dat veel bezoekers je website verlaten op een bepaalde pagina, kan je deze pagina verder optimaliseren.

#2 Lokale advertenties en samenwerkingen

Lokale advertenties en samenwerkingen kunnen een krachtige manier zijn om meer klanten naar je salon te trekken. Door je te richten op de lokale markt en samen te werken met andere bedrijven in de omgeving, kun je je bereik vergroten en potentiële klanten aantrekken.

 • Lokale advertenties kunnen worden geplaatst in lokale kranten, tijdschriften of op billboards in de buurt.
 • Daarnaast kun je ook denken aan het organiseren van evenementen of het sponsoren van lokale sportteams.

Door samen te werken met andere bedrijven, zoals kappers of schoonheidssalons, kun je elkaars klantenbestand vergroten en meer exposure genereren. Het is belangrijk om te zoeken naar samenwerkingen die aansluiten bij jouw doelgroep en de waarden van je salon. Met lokale advertenties en samenwerkingen kun je de naamsbekendheid van je salon vergroten en nieuwe klanten aantrekken.

Lokale advertenties voor je salon

Door te adverteren in lokale kranten, tijdschriften of op billboards in de buurt, vergroot je je bereik binnen de lokale gemeenschap. Het is belangrijk om je advertenties te richten op je specifieke doelgroep en de waarden van je salon te benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan het promoten van speciale aanbiedingen, nieuwe behandelingen of de expertise van je salon. Door de juiste boodschap en visuele content te gebruiken, kun je potentiële klanten overtuigen om een bezoek te brengen aan je salon.

Samenwerkingen met andere salons of beauty professionals

Samenwerkingen met andere salons of beauty professionals kunnen een geweldige manier zijn om nieuwe klanten naar je salon te trekken. Door samen te werken met professionals uit dezelfde branche, zoals kappers of schoonheidsspecialisten, kun je elkaars klantenbestand vergroten en meer exposure genereren.

 • Je zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om gezamenlijke evenementen te organiseren, waarbij je elkaars diensten kunt promoten en potentiële klanten kunt aantrekken.
 • Daarnaast kun je ook denken aan het doorverwijzen van klanten naar elkaar, wanneer je salon niet de juiste behandeling of service kan bieden.

Door samen te werken met andere professionals kun je niet alleen je klantenkring vergroten, maar ook nieuwe ideeën en inspiratie opdoen binnen de branche.

Mogelijkheid om informatieavonden of evenementen te organiseren op relevante locaties

Een andere effectieve marketingstrategie om nieuwe klanten naar je salon te trekken, is door het organiseren van informatieavonden of evenementen op relevante locaties.

Hierbij kun je denken aan het hosten van een beauty workshop op een lokale sportschool, waar je potentiële klanten kunt laten kennismaken met jouw salon en expertise. Door waardevolle informatie te delen en te laten zien wat je salon te bieden heeft, kun je het vertrouwen van potentiële klanten winnen en hen overtuigen om een afspraak te maken.

Daarnaast biedt het organiseren van evenementen op relevante locaties ook de mogelijkheid om samen te werken met andere professionals en zo elkaars klantenbestand te vergroten. Door deze strategieën toe te passen, kun je de naamsbekendheid van je salon vergroten en een stroom van nieuwe klanten aantrekken.

Schrijf je in voor mijn masterclass

IN 5 STAPPEN NAAR MEER FINANCIEEL INZICHT & WINST VOOR JOUW SALON

Doe mee met mijn gratis masterclass en ontdek welke stappen er gegarandeerd voor gaan zorgen dat jij binnen no-time meer financieel inzicht krijgt, meer financiële rust ervaart en meer gaat verdienen met jouw salon.

Op naar meer winst en meer salaris.

#3 Evenementen en acties in de salon

Evenementen en acties in de salon kunnen een geweldige manier zijn om meer klanten aan te trekken.

 • Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een open dag waar potentiële klanten kunnen kennismaken met jouw salon en de behandelingen die je aanbiedt.
 • Je kunt ook speciale acties en kortingen aanbieden, zoals een vriendinnenavond waar klanten een behandeling kunnen boeken en een vriendin gratis mee kan komen.

Het organiseren van evenementen en acties in de salon zorgt voor een leuke en gezellige sfeer, waardoor klanten sneller geneigd zijn om terug te komen en anderen over jouw salon te vertellen. Het is belangrijk om hierbij te benadrukken wat jouw salon uniek maakt en waarom klanten juist bij jou moeten zijn voor hun behandelingen.

Het organiseren van speciale evenementen of themadagen in de salon

Een effectieve marketingstrategie om nieuwe klanten naar je salon te trekken, is het organiseren van speciale evenementen of themadagen in de salon. Dit biedt de mogelijkheid om klanten een unieke ervaring te bieden en hen te laten kennismaken met verschillende behandelingen of producten.

 • Een voorbeeld van een speciaal evenement kan een ‘beauty makeover dag’ zijn, waar klanten de kans krijgen om een complete make-over te ondergaan met verschillende behandelingen, zoals een nieuwe haarkleur, een gezichtsbehandeling en make-up.
 • Een ander voorbeeld is het organiseren van een ‘Wellness Wednesday’, waar klanten kunnen genieten van ontspannende behandelingen zoals massages en manicures.

Door het organiseren van speciale evenementen of themadagen in de salon, creëer je een unieke en memorabele ervaring voor klanten, wat hen zal aansporen om terug te komen en anderen over jouw salon te vertellen.

Acties en kortingen

Een andere effectieve manier om nieuwe klanten aan te trekken naar je salon is door het aanbieden van speciale acties en kortingen. Iedereen houdt ervan om een goede deal te krijgen, dus waarom zou je dat niet aanbieden aan potentiële klanten?

 • Denk bijvoorbeeld aan een introductiekorting voor nieuwe klanten, waarbij ze een bepaald percentage korting krijgen op hun eerste behandeling.
 • Of je kunt een ‘verwijs-een-vriend’ actie opzetten, waarbij klanten een korting ontvangen als ze een vriend of familielid meenemen naar de salon.

Het aanbieden van speciale acties en kortingen is een effectieve manier om mensen te verleiden om jouw salon uit te proberen en zo nieuwe klanten aan te trekken.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de acties en kortingen een beperkte geldigheid hebben, zodat klanten snel actie ondernemen en gebruik maken van de aanbieding.

De kracht van mond-tot-mondreclame en tevreden klanten

Een van de krachtigste marketingtools voor het aantrekken van nieuwe klanten naar je salon is mond-tot-mondreclame. Tevreden klanten zijn de beste ambassadeurs voor jouw salon.

Wanneer zij enthousiast zijn over de behandelingen en service die ze bij jou hebben ontvangen, zullen ze dit maar al te graag delen met vrienden, familie en collega’s. Dit soort aanbevelingen zijn ontzettend waardevol, omdat mensen de mening van anderen vaak vertrouwen en daardoor sneller geneigd zijn om jouw salon ook eens te proberen.

Zorg er daarom altijd voor dat je klanten een geweldige ervaring hebben in jouw salon. Bied hen uitstekende service, persoonlijke aandacht en kwalitatieve behandelingen. Door te investeren in tevreden klanten, zullen zij jouw salon promoten en zorgen voor een constante stroom van nieuwe klanten.

Verhaal uit mijn klantenkring: van online naar offline!

Een van mijn klanten, Mariette (fictieve naam), is een gepassioneerde salon eigenaar die altijd vol energie zit en van alles probeerde om haar klantenkring uit te breiden. Van pakkende TikTok-video’s tot prachtige Instagram-posts, van flyeren tot het verkennen van talloze andere creatieve wegen. Ze omarmde elk idee met enthousiasme, vastberaden om haar salon naar nieuwe hoogten te tillen.

Een kijk in het klantenbestand

Maar op een dag sloeg ze een nieuwe weg in. Ze besefte dat ze diep moest graven in haar huidige klantenbestand om de kern van haar succes te ontdekken. Met een nieuwsgierige geest besloot ze recht op de bal af te gaan en te vragen waar haar huidige klanten vandaan kwamen. Tot haar verbazing kwam ze erachter dat een groot deel van haar trouwe klanten uit de lokale gemeenschap kwam. Dit was het keerpunt dat haar denken veranderde.

Ambassadeurs

Het was tijd om de kracht van mond-tot-mondreclame te omarmen. Mariette zag een kans om haar bestaande klanten te transformeren in waardevolle ambassadeurs. Ze plande speciale avonden waarop haar trouwe klanten nieuwe potentiële klanten mochten uitnodigen. Deze bijzondere gelegenheden werden doordrenkt met positieve energie en opwinding. Tijdens deze avonden introduceerde ze nieuwe en onontdekte behandelingen, waardoor haar klanten werden ondergedompeld in een wereld van mogelijkheden.

De voordelen van deze aanpak

Het meest opvallende was dat deze aanpak niet alleen nieuwe klanten aantrok, maar ook een diepere band met haar bestaande klanten creëerde. Mariette was in staat om mogelijke twijfels en vragen weg te nemen en tegelijkertijd haar klanten te laten genieten van innovatieve diensten. Dit verhaal is een perfect voorbeeld van hoe je kunt experimenteren met vernieuwende marketingstrategieën en je huidige klanten kunt transformeren tot krachtige voorstanders van je salon. Als dit inspirerende verhaal je aanspreekt, waarom zou je dan niet dezelfde benadering proberen voor jouw salon en je klantenkring laten bloeien?

Je ideale klant kennen en weten waar deze zich bevindt

Mariette’s verhaal laat zien hoe belangrijk het is om je ideale klant te kennen en te weten waar deze zich bevindt. Door te begrijpen wie je ideale klant is, kun je jouw marketinginspanningen effectiever richten en de juiste boodschap overbrengen.

Neem de tijd om te onderzoeken wat je ideale klant nodig heeft, wat hun interesses en voorkeuren zijn, en waar ze hun tijd doorbrengen. Door deze informatie te gebruiken, kun je gerichte marketingcampagnes creëren en je salon promoten op plaatsen waar je ideale klant zich bevindt.

Meer winst genereren met je salon? Schrijf je in voor mijn gratis masterclass!

Voor salon eigenaren die echt meer willen verdienen, is mijn gratis rekentool een aanrader! Hiermee ontdek je binnen no-time of je salon financieel gezond is en waar het winstgevender kan. 

Download de gratis rekentool hier en maak salon financieel succesvol!

Blog serie: Een winstgevende salon

Wil jij je salon meer winstgevend maken? In mijn 6-delige blog serie 'Een winstgevende salon' help ik je om de principes van een winstgevende salon beter te begrijpen en meer financiële rust in je leven als saloneigenaar te creëren. Je hebt zojuist deel 5 uit deze blog serie gelezen.

Ontdek wat je moet doen en laten om meer winst over te houden

Download nu tijdelijk gratis de rekentool voor ambitieuze merk eigenaren, creatieve makers en webshopondernemers. Minder geschikt voor voor dienstverleners. Inzicht is namelijk de ultieme basis voor een winstgevender, groeiend en leuker bedrijf. En je hebt geen Excelkennis nodig, dus wat houd je nog tegen?