Marge

Marge is een belangrijke term in de zakelijke wereld en wordt gebruikt om de mate van winst of verlies aan te geven.

In sommige gevallen wordt marge ook wel het verschil genoemd tussen de prijs en de kosten van een product of dienst. In andere gevallen wordt marge ook wel de totale winst of het totaal verlies genoemd dat is gemaakt op een bepaalde periode, zoals bijvoorbeeld een kwartaal of jaar.

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op marge, bijvoorbeeld de prijs van een product of dienst en alle kosten die daarmee samenhangen. Als je marge wilt vergroten, is het belangrijk om deze factoren goed in kaart te brengen en op zoek te gaan naar manieren om marge te vergroten. Dit kan bijvoorbeeld door middel van verbeteringen aan het product of dienst zelf, door middel van kostenbesparingen, of door middel van het vragen van een hogere prijs.

Marge is dus een belangrijke term die veel invloed heeft op jouw bedrijfsresultaten.

Ontdek wat je moet doen en laten om meer winst over te houden

Download nu tijdelijk gratis de rekentool voor ambitieuze merk eigenaren, creatieve makers en webshopondernemers. Minder geschikt voor voor dienstverleners. Inzicht is namelijk de ultieme basis voor een winstgevender, groeiend en leuker bedrijf. En je hebt geen Excelkennis nodig, dus wat houd je nog tegen?