Financiële focus doelen stellen

Nuttige financiële focuslessen uit de serie Younger

Soms heb je van die dagen, dat er niets uit je handen lijkt te komen. Ik kijk dan vaak van die ‘simpele’ series. Even totaal uittunen, nergens aan denken en soms heel hard hardop lachen. Herkenbaar?

Momenteel ben ik verknocht geraakt aan de serie ‘Younger’. Een vrouw van 40 die zich voordoet als 26. Dit begon allemaal omdat ze graag een nieuwe baan wilde waarvoor ze eigenlijk te oud was. Maar, zoals met wel meer dingen, verstik je al snel in een web van leugens. En hoewel ik zulke series kijk om te ontspannen, kan ik wel uit elke aflevering een ondernemersles halen.

Lees ook: 15 redenen waarom jij jouw omzetdoel niet behaalt

Ik schets graag even de setting van een passage. Iedereen kreeg een papier en deelde het papier in vier delen. In elk van de vier delen schreef je op op wie of wat je het gelukkigst maakt en waar je het liefste je tijd aan besteedt of mee doorbrengt. Dit deed je in de volgorde van meeste naar minste prioriteit. Lisa, de hoofdrolspeelster, schreef in het vierde vakje haar baas op. Toen aan haar werd gevraagd de nummer vier voor te lezen kreeg ze klotsende oksels en paniek. Ze scheurde het vierde hokje van het papier af en at het op.

Ik wil jou vragen om hetzelfde te doen (en nee je hoeft geen papier op te eten ;)).

  1. Neem een leeg papier.
  2. Vouw het papier horizontaal en verticaal zodat je 4 vakken krijgt.
  3. Schrijf 4 business doelen op. Begin met wat je het liefste wil bereiken.
  4. Wat het ook is, het vierde doel streep je weg. Het houdt je weg van je echte prioriteiten. Je gaat je puur op 3 doelen focussen. En je zult zien: met focus ben je sneller succesvol.

Moraal van het verhaal: zorg voor een laserfocus op jouw doelen. Dus verzand niet in een overload aan doelen die je graag zou willen bereiken. Die doelen en ideeën zijn vast ook fantastisch. Begrijp me niet verkeerd. Maar zet ze even on hold en focus je op 3 doelen. Dan kun je volgende maand (of kwartaal) weer 3 andere kiezen. Op welke 3 doelen ga jij je focussen in de aankomende maand?

Lees meer..  Een succesvol pitch deck maken: 19 tips

Vraag een gratis strategiegesprek aan

Vraag hieronder jouw gratis strategiegesprek aan. In 30 minuten zoomen we in op de stappen die jij te zetten hebt voor meer financieel inzicht én winst. Daarnaast onderzoeken we in dit gesprek of ik je mogelijk verder kan helpen en zo ja op welke manier dit passend is.

Let op: Hoe graag ik ook zou willen, ik kan niet iedereen helpen. Daarom vraag ik om eerst een vragenlijst in te vullen. Mocht ik van mening zijn dat ik je niet kan helpen, dan laat ik dat weten. Vaak verwijs ik je dan door naar iemand anders. Mocht ik je kunnen helpen dan ontvang je na het invullen van de vragen een link naar mijn agenda.