Financieel Mastermind

Het programma voor agencies en bureaus die financieel sterk en winstgevend willen groeien

De basis van het bouwen van een eigen bedrijf hoef jij niet meer te leren. Je weet waar vraag naar is. Je speelt er met jouw business op in. En je weet wat de waarde is van jullie service. Je hebt een mooi klantenbestand, nieuwe opdrachten en terugkerende klanten.

Maar je wilt meer. Je wilt groeien. Jij bent niet de zoveelste ondernemer die een agency start.

Jouw bedrijf is een klasse apart.

Je hebt bewezen successen geboekt en je voelt vanuit je tenen dat je aan de vooravond staat van ongekende groei. Maar toch voelt het resultaat van de groei kabbelend terwijl de groei-uitdagingen zwaar voelen.

Misschien ligt het wel hieraan:

 • Je mist iemand om op hoog niveau mee te sparren. Iets wat niet gericht is op starters of op een businessmodel wat totaal niet het jouwe is. Je wil je omringen met gelijkgestemden uit dezelfde fase.
 • Met vallen en opstaan (zo gaat dat nu eenmaal) heb je geleerd hoe nuttig het is om grip op je doelen, plannen en geld te hebben. Een boekhouder heb je, maar toch voel je je verre van in control – financieel gezien.

Herken je deze vragen?

 • Welke volgorde van investeringen houd je aan?
 • Kun je iemand aannemen en hoeveel omzet moet je dan draaien?
 • Hoe betrek je jouw personeel in de (financiële) strategie en zorg je ervoor dat ze zo efficiënt mogelijk zijn (met behoud van de sfeer)?
 • Hoe ga je van 200K omzet naar 200K winst?
 • Hoe stuur je nou echt op cijfers? Declarabiliteit, facturabiliteit, %personeel / BBI. Het zegt je vaag wat en daar houdt het mee op... (Je kunt ook deelnemen als het je nog niks zegt). 
 • Hoe pak je de knelpunten in jouw business aan en zet je ze om in groeikansen?

Dan ben je op de perfecte plek; in mijn Financieel Mastermind Programma geef ik je antwoord op al deze vragen en meer.

Maar dit programma is niet voor beginners. 

Dit traject is voor gevestigde ondernemers die van aanpakken houden. 

Jouw creativiteit, gevoel voor zaken en ondernemingsmentaliteit hebben je al ver gebracht. Je kunt goed leven van jouw bedrijf. Maar toch denk je: is dit het nou? Meer winst maken zou geen overbodige luxe voor je zijn. Je wil jouw bedrijf laten groeien, maar de stappen die je zet kosten je tot nu toe vooral meer hussle en energie. 

Slim schalen met focus. 

Dat is wat we gaan doen in het financieel mastermind programma.

Anne van Heugten

Anne van Heugten

Nox Studio Interiors
Ik heb bij Marissa het 1-op-1-traject doorlopen en zit momenteel in haar mastermindtraject. Het is erg fijn samenwerken met Marissa en ze zegt waar het op staat. Ook heb ik nu na het 1-op-1-traject veel meer inzicht in mijn cijfers, heeft ze mij een handige tool gegeven waarin ik heel makkelijk kan zien hoe het ervoor staat deze maand en hebben we mijn doelen opgesteld, waardoor ik ook echt weet waar het naartoe moet. Aanrader!
Olaf van Gastel

Olaf van Gastel

VGI Websites & Zo
‘Doe waar je goed in bent, de rest moet je uitbesteden.’ Van mijn boekhouder/fiscalist kreeg ik altijd te horen dat het "echt heel goed" gaat met mijn bedrijf. Mooi, ik zie de cijfers, weet wat hij indient en druk altijd braaf op accorderen bij zijn aangiftes. Maar hoe goed gaat het nu eigenlijk echt? Is de prijsstelling van mijn diensten OK? Hoe is de verhouding kosten/baten? En wat ik mezelf uitkeer, is dat wel verantwoord? Marissa heeft inzichtelijk gemaakt wat mijn prognose is, hoe ik mijn KPI's bepaal en wat mijn maandelijkse targets zijn om mijn doelen te behalen (en nog veel meer...) Ze heeft aandacht voor haar klanten, je merkt duidelijk dat zij zich in heeft gelezen en biedt je een maatwerk oplossing aan. Ik kan Marissa Bonants en haar hands-on approach aan iedereen aanraden. Ook zij die geen starter meer zijn.
Jorn Eiting van Liempt | Financieel succes

Jorn Eiting van Liempt

Seenons
Als startende onderneming zijn wij zeer snel gegroeid. Mooi, maar gezien de complexiteit van ons product en het belang van een goede financiële structuur, hadden wij iemand nodig die zeer hands-on te werk kon gaan. Marissa heeft ons hier zeer succesvol bij geholpen. In eerste instantie door goede pragmatische adviezen, en later ook door actief deel te nemen in de inrichting van onze nieuwe Exact-omgeving. En tot slot was ze een periode in de rol als onze financieel coach. Ik zou daarmee echt iedereen aanraden om een gesprek aan te gaan met Marissa en haar een kijkje te geven in jouw financiële keuken voor een optimalisatieslag.

Waarom het Financieel Mastermind Programma?

In de afgelopen jaren heb ik een-op-een gewerkt met ondernemers. En juist bij mensen die zich al wat verder in hun ondernemersreis bevinden, merkte ik een eenzaamheid in het verder uitbouwen van hun bedrijf. 

De behoefte aan gelijkgestemden. Een plek met ambitieuze ondernemers die allemaal even hard aan hun bedrijf werken. Een plek waar groei een gewoonte is, en waar een-op-een strategisch advies en groepscoaching hand in hand gaan.

Het resultaat? Het Financieel Mastermind Programma - speciaal voor agencies en bureaus

Want we hebben geen tijd om te luisteren naar businesstips die niet relevant zijn.

Welke resultaten beloof ik je?

 • Meer financieel inzicht en structuur.
 • Jouw financiële kerncijfers glashelder zodat je grip houdt.
 • Meer omzet, winst en geld omdat je je business bestuurt met een strategie. 
 • Rust in je hoofd omdat je weet aan welke knoppen je moet draaien en makkelijker beslissingen kunt maken.

In de eerste sessie stellen we onze doelen en maken we jouw groeiplan. Doelen zoals:

 • 30% groeien in omzet met een winstpercentage van 20%.
 • De verhouding tussen jouw personeelskosten en inkomen met 10% verbeteren.

Welke doelen heb jij? Laat het me weten in een vrijblijvend intakegesprek.

Wie ben ik?

Hai, ik ben Marissa. En ik gun jou een ijzersterk en winstgevend bedrijf.

Een passie voor cijfers en ondernemen heb ik altijd al gehad. Na een studie bedrijfseconomie en master en post-master (een soort master na je master) vervolgde ik mijn carrière als registeraccountant bij een groot accountantsbureau en bediende klanten zoals AFC Ajax, Heineken en G-star. 

Ik ontdekte al snel dat er een verband was tussen ‘grip op je cijfers’ en ‘meer winst en bedrijfsgroei’. Dat financieel inzicht juist zorgt voor de groeiversneller. 

Nu stuur ik samen met de ondernemer naar winstgevende bedrijven, vol impact. Een bewezen methoden uit de praktijk. Sturen op cijfers en een ijzersterke zakelijke strategie zijn onmisbaar voor financieel succes en winstgevende groei.

Als we dat combineren met jouw creativiteit en vaardigheden, dan wordt een plus een geen twee, maar tien. Ik help jouw bureau stijgen naar ongekende hoogte.

Ik gun het je. Gun jij het jezelf?

Marissa_beeldmerk_wit

Financieel inzicht is de basis van een winstgevend, groeiend en leuk bedrijf. Je houdt meer geld, energie én tijd over. Daar wil je toch zo snel mogelijk naartoe?

Kernprincipes Financieel Mastermind Programma

Eerlijkheid

Jij bent eerlijk. Ik ben eerlijk. In dit exclusieve groepsprogramma wil ik jouw bedrijf tot in de puntjes leren kennen. Ik wil jouw cijfers leren kennen. Ik geef je gevraagd en ongevraagd advies. Niet altijd fijn, wel ongelooflijk waardevol.

Groei

Dit programma is niet voor jou bedoeld als het net ietsjes beter mag. Wel als je klaar bent voor ongekende groei en je all-in wilt gaan.

Accountability

In onze 1:1 live sessie doen we grootse uitspraken. Ik houd je daar aan. ‘Ah nee, ja toch, wellicht later’, daar doen we niet aan. Als ik ‘nee’ denk, dan vegen we het meteen van tafel. Eenmaal uitgesproken is het een commitment waar we allebei voor gaan.

Verandering

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Op basis van onze kick-off sessie gaan er dingen veranderen. Doordat we op cijfers sturen, monitoren we de veranderingen en sturen we bij waar nodig.

Hoogwaardig advies

Door de wol geverfd in een corporate big-4 omgeving en hands-on ervaring met merken die van startup naar scale-up zijn gegroeid. Zakelijk met een zesde zintuig. Dit kan ik je niet uitleggen. Dit moet je ervaren.

Helderheid

Over de toekomst van jouw bedrijf. Over financiële keuzes. Over investeringen. Over jouw prioriteiten. Hoe meer helderheid, des te meer focus en winstgevendheid.

Perspectief

We schetsen een groot perspectief. Groter dan je nu durft. Groter dan je nu voor mogelijk acht. Groots dromen, nu beginnen. Van perspectief gaan we naar inzicht en overzicht, en creëren we een plan. Van doelen stellen naar doelen behalen. Van inzicht naar uitzicht. We maken het waar.

Leiderschap

Dankzij begrip van je cijfers en financiële grip kun jij jouw business en alle processen daarin makkelijker overzien. Je kunt jouw business en team beter aansturen. Je creëert een helikopterview en leert uitzoomen. Door grip op je cijfers is micromanagen verleden tijd. Leiderschap voor betere resultaten en tijdswinst.

Ambitie en grootsheid

Ze zeggen dat je het gemiddelde wordt van de vijf mensen waarmee je je omringt. Wat als je vijftien ambitieuze ondernemers bij elkaar zet?

Structuur, ritme en discipline

Niet iedereen wordt geboren met een liefde voor cijfers. Maar dit is wel wat je als ondernemer nodig hebt. Op basis van onze een-op-een sessie maken we een persoonlijk doelen-dashboard. Ik geef je de meest effectieve tools voor structuur en ritme.

Is het tijd voor jou om financieel te groeien?

Boris The Phone Lab

Boris Blijham

The Phone Lab
Marissa is ontzettend gedreven en heeft een pragmatische instelling. De samenwerking met haar is erg prettig, flexibel en meedenkend. Zij duikt goed in de materie om vervolgens de vraagstukken uit te pluizen en op te lossen. Ook heeft zij een kritische blik op processen en is zij niet weerhouden om haar mening te geven over haar visie. Voor The Phone Lab heeft het veel meer structuur gebracht in de terugkerende processen en is dit momenteel veel strakker ingericht. Ook heeft het mij als ondernemer veel meer 'headroom' gegeven en kan ik de meest belangrijke verantwoordelijk veel meer loslaten. Buiten dat het mij veel heeft opgeleverd, wordt het intern voor de overige mensen ook als erg prettig ervaren. Aangezien zij een goede begeleiding en aansturing ontvangen waarin zij zelf de verantwoordelijkheid dragen voor concrete taken en processen die voor hen van toepassing zijn.
Arjen Mekelenkamp

Arjen Mekelenkamp

Bouwexpert Duitsland
Dankbaar dat ik Marissa heb ingeschakeld om mij te begeleiden bij de groei van mijn onderneming. Ik heb nog geen vaste CFO, maar had wel iemand nodig naast mijn boekhouder. Een financieel geweten die strategisch meedenkt over de groei. Want er te weinig geld overblijft, dan wil je dan niet pas na een jaar zien. Maandelijks sturen we op cijfers en adviseert Marissa in het stroomlijnen van de werkprocessen. Marissa maakt de financiële gezondheid van mijn bedrijf super helder zodat je er niet omheen kan en blijft bijsturen. Mijn boekhouder vertrouw ik, maar op Marissa kan ik financieel strategisch echt bouwen.
Justin The Right Chiro

Justin Wright

The Right Chiro
Marissa is a fantastic Financial advisor. She has helped me come to a better understanding of how to look at cash flow, monthly budgets and financial projections. She has helped me immensely and I recommend her to anyone who is looking for financial advice!

De praktische kant van dit traject

Met dit programma staan groei, resultaat en transformatie voorop. Het is het beste van maatwerk en de kracht van een groep. Enkel met onderdelen die bijdragen aan jouw doelen. Geen onnodige tierelantijntjes. We hebben het immers al druk genoeg.

 • We starten met een een-op-een sessie. Ik wil jouw bedrijf leren kennen en financieel begrijpen. Voor aanvang van deze sessie vul jij een vragenlijst in en deel jij je cijfers met mij. Ik bereid me grondig voor en breng de eerste winstpunten in kaart. In een (offline) sessie van 2 uur maken we samen een plan voor het komende halfjaar.
 • Onze een-op-een sessie werk ik uit tot een financieel plan + subdoelen in jouw persoonlijke document. In dit document werk jij elke maand jouw persoonlijke doelen bij. Sturen op cijfers – er is geen ontkomen aan.
 • Maandelijkse progressie-sessie met de groep.
 • 6 thematische masterclasses van mij of een expert.
 • 3 uur 1-op-1 coaching met mij, in te zetten gedurende het traject.
 • Afsluitende livedag op locatie met de groep.

De nieuwe groep start in januari.

Kernelementen Financieel Mastermind Programma

Ik beloof je resultaat en winst. Voor minder ga ik niet akkoord. Dit bereiken we door:

 • 1-op-1 advies op maat;
 • groepscoaching;
 • experts;
 • nieuwe kennis en vaardigheden;
 • gelijkgestemden zonder concurrentie.

Wat is je investering?

Deelname aan het Financieel Mastermind Programma bedraagt 4.200 euro exclusief btw of 6 termijnen van 750 euro ex btw.

Wat ga je nu doen? De keuze is aan jou...

Optie 1: Je blijft doen wat je altijd deed en je krijgt wat je altijd al kreeg.

Niks veranderen en wel blijven dromen over een groter en winstgevender bureau is wat zoveel ondernemers doen. Hoe lang gaat het dan duren? Hoeveel kansen laat je liggen? Hoeveel nutteloze investeringen blijf je maken?

En vooral: word je dan wel blij van jouw bedrijf?

Optie 2: We onderzoeken of het wat voor je is.

Boek een call - dan ontdekken we het antwoord.

Een intake is vrijblijvend en kost je enkel tijd. Tijd is kostbaar. Daarom vraag ik je om van te voren de vragen te beantwoorden en alvast na te denken over wat de mastermind jou minimaal zou moeten opleveren.

Zit er geen geschikt moment voor je bij? Mail me dan even op contact@marissabonants.nl.

Lijkt het je wat?

Heb je een agency/bureau en houd je niet van concessies? Ben je een goalgetter en ga je altijd voor het hoogst haalbare? Wil je niet meer uitstellen, maar aanpassen en steeds weer doorgaan?

Strategie - Volwassenheid - Zakelijkheid - Finance

Ik weet het - daar ga je niet direct van op tafel dansen. Maar van de winstgevende resultaten wél. Dit heeft jouw bedrijf nodig.