Ontdek de winstkansen in jouw bedrijf en bouw een winstgevender en financieel sterker merk

Jouw producten zijn een dikke tien. Je gelooft 100% in jouw merk. Aan de ambitie ligt het zeker niet. Je werkt elke dag keihard en eigenlijk steeds harder en meer. 

Maar ergens wringt het. 

Jij snapt heus wel dat een sterk merk niet in 1 dag gebouwd is. Dat je toewijding moet hebben en dat investeren daar nou ‘eenmaal bijhoort’. 

Maar stééds vaker vraag je je af: ‘Wanneer gaat het zich nou eindelijk écht uitbetalen’?

Je draait echt wel omzet en hebt mooie klanten. Maar is dit het nou? Hoe doen andere merken dit dan? Weer zit dan de échte winstgevende groei sleutel?

PS: Deze training is vooral interessant voor ondernemers met een fysiek product; creatieve makers, food bedrijven, webwinkels en stenen winkels

Klaar voor een merk met omzet én winst?

Als het lichamelijk even niet helemaal lekker loopt dan ga je naar de dokter. 

De dokter stelt de diagnose en op basis daarvan krijg je een behandeling voorgeschreven. 

Als je auto ratelt en niet werkt zoals het hoort dan ga je naar de garage zodat de expert bekijkt of het ligt aan de remvloeistof of aan de bandenspanning. Om maar een twee random voorbeelden te noemen. 

Anders blijf je zo gissen. Ga je 100 dingen proberen. Het resultaat? Veel frustratie, ergernis en geldverspilling omdat je niet het juiste doet en eigenlijk alleen maar harder tegen dezelfde muur blijft lopen. 

Zonde. 

Dat weet je. En daarom doe je het ook niet zo als het gaat om jouw lichaam of jouw auto. 

Maar in jouw business beginnen we vaak met random oplossingen in plaats van het identificeren van de winstlekken én de winstkansen. 

Meer adverteren. Nog vaker stories maken. Toch maar je producten goedkoper maken. 

Hoe zou het voor je zijn als we éérst de kansen en lekken identificeren en dan de juiste acties gaan toepassen? 

Juist ja. 

Een stuk efficiënter, logischer, nuttiger en slimmer met sneller winstgevende groei als gevolg.

Hoe maak je simpel en stressvrij jouw bedrijf winstgevender?

Je begrijpt jouw cijfers en kunt ze écht lezen. (lees: dit is iets heel anders dan je boekhouding openen en denken 🤯😅);

Je hebt kraakhelder waar het verbeterpotentieel zit van jouw bedrijf;

Je hebt meer rust en overzicht omdat de acties die je uitvoert voor groei niet uit de lucht gegrepen zijn maar zijn afgestemd op jouw bedrijf;

Omdat je de winstkansen gaat benutten groei je sneller en efficiënter naar meer winst zodat je meer tijd en geld overhoudt;

PS: Deze training is vooral interessant voor ondernemers met een fysiek product; creatieve makers, food bedrijven, webwinkels en stenen winkels. 

Het is geen workshop waar je alleen maar gaat zitten luisteren. Ik daag je uit om écht in de actie te komen. Jij en ik weten allebei dat slapend rijk worden niet bestaat. We gaan doen en we gaan vooruit. Misschien denk je nu nog: ja maar cijfers, dat is niet mijn ding. Maar niks van je cijfers snappen én wel geld willen verdienen, dat is al helemaal gek. Eens?

Deze workshop is vooral geschikt voor ondernemers met een fysiek product, webshops, food start-ups en andere creatieve makers.

Ervaringen van andere ondernemers

Tiara Nataf

Tiara Nataf

Naturally Granoly
Ik zou het echt aan iedereen aanraden! Ik vind je filmpjes vooral HEEL duidelijk, en ook super chill dat je ook een filmpje hebt om de Exceldocumenten enzo toe te lichten. Wat voor mij ook super fijn is, is dat jij het heel vaak hebt over producten. Dat is meestal niet zo, heeeeel veel van dit soort trajecten gaat het voornamelijk om service. De maandelijkse meetings helpen me echt om er mee door te gaan en houden me accountable.
Faryel Bhailal | Financieel succes

Faryel Bhailal

Amsterdam Cupcake Company
Dankzij Marissa's expertise op financieel vlak, haar ervaring met het inzicht geven in de cijfers en haar persoonlijke aanpak, heb ik na een flink aantal jaren ondernemen eindelijk goed inzicht in mijn cijfers. Het is zelfs leuk nu bezig te zijn met doelen stellen, plannen maken om de doelen te behalen en het verwerken van mijn cijfers. Omdat ik nu duidelijke redenen en argumenten heb voor bepaalde doelstellingen en prijsberekeningen. Ben jij op zoek naar iemand om jou te helpen de financiële kant van jouw onderneming te professionaliseren - bel Marissa! Heel erg bedankt voor al je inzet om mijn bedrijf in de basis nog sterker te maken!
Wendy Stolp

Wendy Stolp

Kauwsieradenwebshop
Met dank aan Marissa heb ik nu veel meer inzicht in mijn cijfers. Ik weet welk budget ik uit kan geven aan adverteren, en hoe ik uit moet rekenen of de advertenties ook daadwerkelijk wat opleveren. Daarnaast weet ik nu welke producten de meeste winst opleveren, en welke producten niet. Ik heb nu veel meer grip op mijn financiën en kan een beter plan maken voor de toekomst.

Het juiste fundament voor een bedrijf dat omzet én winst maakt

Een bedrijf met enkel omzet en geen winst is zoals dweilen met de kraan open. 

Veel klanten en omzet is fijn voor de impact (en het ego), maar hoe gaan we vooral meer winst maken?

Wat ga jij leren in de training:

  • Ik help je jouw cijfers te lezen. Dus niet meer: nou boekhouder bedankt en nu😔⁠
  • Ik neem je mee in mijn ‘analyse-methode’ die ik normaal alleen toepas op 1-1 klanten zodat jij gemakkelijk ziet: Ooooh maar daar wijkt mijn bedrijf af van ‘goede’ winstmarges, ah daar gaat naar verhouding veel te veel geld naar toe. Zie het als een APK of een doktersafspraak. Binnen no-time weten we WAT het probleem (of laten we zeggen, de verbetering, zit). 
  • Op basis van de analyse krijg je de eerste handvatten om het om te zetten in een concreet actieplan vol verbeteringen voor meer groei en winst. 

Kortom: een nieuw perspectief op cijfers, meer financieel inzicht en jouw persoonlijke stappenplan voor meer winst.

 

PS: Deze training is vooral interessant voor ondernemers met een fysiek product; creatieve makers, food bedrijven, webwinkels en stenen winkels.

Marissa_beeldmerk_wit

Leer je cijfers lezen en ontdek de kansen in jouw bedrijf voor winstgevende groei

Even voorstellen... Ik ben Marissa

Ik ben Marissa, ik ben gek op cijfers en het ondernemerschap. Ik studeerde bedrijfseconomie en deed een master en een post-master (een soort master na je master) in accounting.

In mijn accounting-carrière op de Zuidas zag ik bedrijven van binnen en besefte ik meer en meer waarom het ene bedrijf wél winstgevend is en het andere met horten en stoten overeind blijft? 

Waar het ene bedrijf blind gaat voor omzet en niets overhoudt, houdt het andere bedrijf zich klein en durft niet te investeren. Waar het ene bedrijf elke euro wil bijhouden, kijkt het andere bedrijf nooit naar de cijfers. Is er een goed of fout of zit de waarheid in het midden? 

De trajecten die ik doorloop met mijn klanten draaien om financieel sterk ondernemerschap en winstgevendheid. Het is de basis. Het fundament van elk bedrijf. Iets zo essentieels, simpels en complex tegelijk. 

Wat voor het ene bedrijf goed werkt, werkt voor het andere bedrijf niet. Elk bedrijf heeft een ‘persoonlijke handleiding’. Een handleiding vol winstkansen die verborgen ligt in jouw cijfers. Hoe ontdek je ze? Dat ga ik jou leren in deze training.

Wat een verademing dit! Heel het weekend ben ik bezig geweest met berekeningen en Excelsheets waar mijn hoofd van duizelt. Na uren vol frustratie was ik nog niets verder. Ik dacht zelfs even: wil ik dit wel echt? Door jouw template in te vullen werd het in 1 oogopslag duidelijk. Wat een gamechanger. Ik heb inzicht en weet welke stappen ik wil zetten om mijn bedrijf winstgevender te maken. Zin in!

Lonneke - eigenaresse webshop in stationary producten

Wow ik raakte altijd verstrikt in de templates en nu heb ik meteen een helder inzicht.

Mathilde - eigen sieradenmerk

Ergens wist ik wel dat mijn prijzen veel te laag waren. Ik durfde ze echter niet te verhogen omdat ik bang was dat ik geen klanten kreeg. Jij hebt me laten inzien dat de prijs niet het probleem was, dus een lagere prijs ook niet de oplossing. Met mijn huidige prijzen moest er ik geld op toeleggen. Nu we de prijzen heb berekend voelt het zoveel beter. Ik zou een dief zijn van mijn eigen portemonnee als ik het niet zou doen. Mijn omzet en mijn winst zijn met meer dan 300% gestegen. Halleluja.

Maaike - eigen kledinglijn

Confronterend om in te vullen. Auw. Wel meteen de eerste stappen gezet om wél mijn verdienmodel strategisch in te steken.

Fiene - Beautysalon + eigen productenlijn

Hoe werkt het?

De training leer je cijfers lezen en ontdek de winstkansen in jouw bedrijf is een online training die je kunt volgen wanneer het jou uitkomt. 

Je komt erachter waar je in jouw bedrijf veranderingen moet aanbrengen om meer geld en tijd over te houden. Van de meeste winstkansen in jouw business ben je je namelijk niet bewust. Je denkt vaak: ‘in mijn branche of business is dat nou eenmaal zo’. Ik weet zeker dat het bijna altijd wél winstgevender kan.

Wat krijg je concreet?

🤓 Videoserie met 2 uur aan materiaal;

🚀 Worksheet om zelf aan de slag te gaan; 

🙋‍♀️ Naslagwerk met de belangrijkste termen in Jip-en-Janneke-taal als je weer eens het spoor bijster bent; 

💰 How-to werkboek hoe je de winstlekken omzet in winstkansen en ook echt gaat implementeren en doen.

Je houdt voor altijd toegang tot deze training en kunt de training zo vaak bekijken en volgens als je zelf wil.
Handig; wat bij het groeien van jouw business zijn er steeds weer nieuwe winstkansen te ontdekken.
Een keer investeren; voor altijd plezier.

Bedrijven winstgevend(er) maken door financieel inzicht...
Dat is mijn missie!

Marissa_beeldmerk_wit

Veelgestelde vragen

Je kunt meteen starten. Je ontvangt automatisch een mail en jouw toegang tot de online omgeving.

Voor altijd. Of in ieder geval, totdat mijn bedrijf, ik en het internet bestaat. Je begrijpt het.

De video’s duren +/- 2 uur en daarnaast is het aan te raden om wat tijd te reserveren om te opdrachten te maken en er echt alles uit te halen. Laten we zeggen +/- 3 uur voor meer grip op je cijfers. Ik zou het wel weten:)

Voor ondernemers die meer grip willen krijgen op hun cijfers en betere financiële keuzes willen maken en alles uit hun bedrijf willen halen in plaats van enkel op gevoel willen ondernemen. Ondernemers met een fysiek product, creatieve makers, food bedrijven, stenen winkel en webwinkels zullen de meeste waarde uit deze training halen. In deze training leer je waar de winstpotentie zit voor jouw bedrijf en de eerste handvatten voor een concreet verbeterplan.

Stuur een mailtje naar contact@marissabonants.nl en we helpen je graag verder.

Ontdek de winstkansen in jouw cijfers en start met winstgevender ondernemen